BiH

Nesreća na dijelu staze nepredviđenom za sanke

Objavljeno: 21. 3. 2015 u 14:44h

Nesreća na Jahorini, u kojoj je juče jedno lice poginulo, a jedno povrijeđeno, dogodila se na dijelu staze koji nije predviđen za vožnju motornim sankama, rečeno je danas u Olimpijskom centru “Jahorina”.

U Olimpijskom centru “Jahorina” kažu da su prethodnog dana ova lica upozorena da ne smiju na stazi da se voze motorne sanke.

“Na svim stazama postoje znakovi da je zabranjena vožnja motornih sanki”, ističu iz Olimpijskog centra.

Sarajlija Esmedin Hadžiahmetović /42/ poginuo je juče na Jahorini. On je bio suvozač na motornim sankama kojima je upravljao Ismar Sadiković /19/ koji je teško povrijeđen. Oni su sankama udarili u betonsku kućicu.

Sadiković je i dalje u teškom stanju i životno je ugrožen, potvrdila je portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je da su nakon uviđaja motorne sanke poslate na vještačenje, a uzete su i izjave od svjedoka.

Ona je naglasila da je uviđajem utvrđeno da je do nesreće, najvjerovatnije, došlo usljed velike brzine kretanja motornih sanki i nestručnog rukovanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.