BiH

Inspektor ljubavnicu ubio hicima iz pištolja

Objavljeno: 15. 4. 2015 u 09:23h

Inspektor Federalne uprave policije (FUP) Haris Tabaković (44) iz Sarajeva uhapšen je jer je u stanu u ulici Bajrama Zenunija u Sarajevu iz službenog pištolja ubio Firzetu Bodven-Halkić (49) sa kojom je bio u ljubavnoj vezi.

Ovo stravično ubistvo počinjeno je u ponedjeljak oko 22.45 časova u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Izlaskom na lice mjesta policajci su zatekli tijelo nesrećne žene, koja je rođena u Cazinu, a bila je nastanjena na adresi gdje se ubistvo dogodilo. U stanu je policija zatekla i Tabakovića koji je rođen u Višegradu, a oženjen je i ima dvoje djece.

Tabaković je bio raspoređen u Odjeljenju za osiguranje objekata i lica i nedavno je prešao u kriminalističku policiju.

On je u ponedjeljak uveče došao kod Firzete i nakon kraće prepirke ispalio je pet hitaca u njen stomak i grudi. Nakon toga pozvao je sina, rekao mu šta je uradio i da dođe po ključeve od auta. Potom je pozvao policiju, sjeo, zapalio cigaretu i sačekao kolege. Kada su policajci došli, Tabaković im je, navodno, rekao da je jedino pogriješio što i sebe nije ubio.

Na mjestu događaja je pronađen i izuzet pištolj marke “glok”, kao i devet metaka kalibra devet milimetara.

Iz FUP-a je saopšteno da je zbog ovog teškog zločina Tabaković suspendovan i da je pokrenut postupak o prekidu radnog odnosa.

Stanari solitera u kojem je živjela ubijena kažu da su je površno poznavali.

“Ta komšinica je držala nekakvu kafanu i rijetko smo je viđali. Znam da je imala kćerku koja ide u osnovnu školu, a koja živi kod oca. Sa ovim čovjekom je valjda bila u vezi. Prije desetak dana ju je istukao, zbog čega je dolazila Hitna pomoć i policija”, ispričala je stanarka zgrade.

Stanari zgrada u ulici Bajrama Zenunija potvrdili su da su viđali Tabakovića kako pere prozore u stanu Firzete Bodven-Halkić, te dodali da ih je vijest o ubistvu njihove komšinice šokirala.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.