BiH

Frontmen benda Velahavle prekrečio uvredljivi grafit u Sarajevu (Video)

Objavljeno: 24. 4. 2015 u 14:20h

Samir Hodović, frontmen benda Velahavle, na svom Youtube kanalu objavio je video u kome je objasnio zašto je morao prekrečiti uvredljivi grafit na kome je pisalo “Srbe na vrbe”.

Grafit se, naime, nalazio na Vracama, a Hodović je, zajedno sa svojim prijateljima, odlučio da ga prekreči.

“Godina je 2015. U ovom naselju se nedavno pojavio grafit na kome je pisalo ‘Srbe na vrbe’. Moj prijatelji i ja smo došli da to prekrečimo”, kaže na početku videa Hodović.

Hodović kaže da je na Balkanu često potrebno objašnjavati “zdrav razum” pa je svima ponudio i dodatno objašnjenje zašto je morao uklonuti spomenuti grafit.

“Primitivci ne razumiju da su ovaj grad branili i Srbi, zajedno sa drugima. Ovaj grad i građani nisu ovo dopuštali ni u ratu, a kamoli da to sada dopuštamo. Napravljen je takav ambijent da ovakve stvari kao što je ovaj grafit izgledaju banalno, a nisu banalni. Napravljena je atmosfera da ove reakcije kao što je naša izgledaju patetično, a one to nisu”, kaže Hodović.

On je dodao da video nije sniman kao doprinos konceptualnoj umjetnosti već sa željom da svi koji budu gledali ovaj video počnu reagovati na primitivizam i fašizam.

“Ovo je naš skromni doprinos, sebi i građanima ovog grada ćemo popraviti dan a vama preporučujemo isto”, poručuje na kraju.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.