Trening koji ubrzava rast mišića ramena i do nekoliko puta (Video)

Objavljeno: 1. 12. 2016

Ovaj trening obuhvata 2 superseta i jednu izolacionu vježbu koji će vam izvući poslednji atom snage i maksimalno podstaći mišićni rast. Ovaj trening je namijenjen posebnoj grupi mišića, koji se bazira na 2 superseta i jednom izolacionom vježbom za kraj, a čiji je cilj izvući posljednji atom snage i time postaći makismalni mišićni rast.

Prvi superset:

Vježba 1 : Arnoldov potisak

  • 4 serije, 10 ponavljanja

Počinjemo od Arnold potiska – poznato ime čija će vježba ostaviti i te kako traga na vašim ramenima. Rotacije vršite u toku podizanja i spuštanja bučica, izdah je kod podizanja opretećenja. Najbolje je da vježbu odradite u sjedećem položaju sa blagim nagibom klupice u odnosu na 90.

Vježba 2: Lateralno letenje

  • 4 serije, 10 ponavljanja

Vježba koju spajamo sa Arnold potiskom jeste lateralno letenje, izolaciona vježba koja aktivira prednju i lateralnu stranu mišića ramena. Zamislite da u rukama držite otvorene flaše koje hoćete da prospete podizanjem laktova iznad nivoa šaka, to vam je najslikovitiji opis lateralnog letenja.

Drugi superset:

Vježba 3: Potisak bučice

  • 4 serije, 10 ponavljanja

Potisak bučice još jedna osnovna vježba za jačanje ramenog pojasa. Na ovoj vježbi uvijek forsirajte maksimalno opterećenje i ukoliko treba nađite nekoga za asistenciju. Vodite računa da leđa uvijek budu priljubljena uz klupicu.

Vježba 4: Prednje letenje

  • 4 serije, 10 ponavljanja

Prednje letenje – jednostavna ali veoma bitna vježba za jačanje prednjeg dijela mišića ramena, prave ili blago savijene ruke podižete malo iznad paralele sa podom.

Vježba 5: Kombinovani potisak

  • 4 serije, 10 ponavljanja

Kombinovani potisak je kako sam naziv kaže kombinacija nekoliko vježbi. Vodite računa da svaki dio odradite u potpunosti ispravno, jer ćete samo tako kompletno iskoristiti benefite ove vježbe.

Savjet je da pauza između vježbi bude minimalna, dok između serija praviti pauzu oko 90 sekundi.

Izvor: Menshealth.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Međunarodno priznati IT kursevi