Možda vas zbog ovoga boli glava?

Objavljeno: 17. 10. 2017 u 15:43h

Ne osjećate se baš dobro? Moguće je da vam fali vitamina i minerala, a to može da se odrazi na vaše zdravlje, raspoloženje, izgled i tjelesnu težinu. Evo kako da znate da li je o tome riječ.

Svakome od nas može da se dogodi da u organizmu ima nedostatak različitih nutrijenata, zato je korisno da znamo koji simptomi upućuju na to.

Cink i vitamina E

Ova dva vitamina su važna za zdravu i blistavu kožu. Vitamin E je jako bitan za hidrataciju kože, moćan je antioksidant i štiti kožu od UV zračenja i zagađenja.

Ako vam je koža suva ili sklona pojavi ekcema, nokti vam se lome ili imate bijele tačkice na njima, rane sporije zarastaju, moguće je da vam u organizmu nedostaje vitamin E. Takođe, ako na suncu lako izgorite ili imate takozvane staračke fleke, možda vam treba više ovog vitamina.

Da biste unjeli više ovog vitamina, konzumirajte maslinovo ulje i orahe.

Magnezijum

Nedostatak magnezijuma može da se pokaže na mnogo načina jer ima ključnu ulogu u više od 300 procesa u tijelu. Između ostalog, magnezijum održava balans ženskih hormona, pa neodstatak može da dovede do hormonskih promjena, kao i do pojava bubuljica na tijelu.

Znaci da imate manjak magnezijuma u organizmu su česti grčevi, glavobolje i osejćaj da vam oko “igra”.

Vitamin C

I ovaj vitamin je važan za mnoge procese u tijelu, uključujući i podsticanje kolagena koji je važan za zdravu kožu.

S obzirom na to da se količina kolagena smanjuje s godinama, vitam C bi trebalo da bude svakodnevno dio vaše ishrane. Možete ga unjeti tako što ćete jesti lisnato zeleno povrće, pomorandže…

Najčešći znak nedostatka vitamina C je krvarenje desni, nizak imunitet, suva kosa i koža.

Hrom

Ovaj mikro mineral je odgovoran za regulisanje nivoa šećera u krvi, i stoga je veoma važan. Ako vam nivo nivoa šećera u krvi često “šeta”, imate iznenandnu želju za slatkišima, veoma je moguće da vam baš ovaj mineral nedostaje.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/mozda-vas-zbog-ovoga-boli-glava/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot