Ojačajte imunitet ovom hranom

Objavljeno: 5. 10. 2017 u 18:46h

Zbog pojave virusa, gripa i prehlada, često naš imunitet strada. Ovo su neke od namirnica koje će vam pomoći da ga ojačate.

Bundeva

Ovo narandžasto povrće bogato je vlaknima koja su jako važna da bi vaš probavni sistem ostao zdrav. Bundave su takođe pune beta-karotenom, koji vaše tijelo pretvara u vitamin A, a koji se zatim brine za vaš vid i imunitet.

Prokelj

Prokelj je vrlo dobar izvor gvožđa, koje je potrebno za prenos kiseonika kroz vaše tijelo. Takođe, sadrži i dobru količinu folata, vlakana i vitamina C i K.

Cvekla

Cvekla je bogata vitaminom C i magnezijumom, a zbog procenta vode od čak 90 odsto, takođe je odlična namirnica za mršavljenje.

Nar

Ovo voće je bogato antioksidansima, koji smanjuju upalne procese probavnog sistema i sprečava razna oboljenja. On je bogat vlaknima, a dobar je izvor i vitamina B, C i K.

Kruške

Kruške sadrže dovoljne količine vitamina C, koji pomaže u apsorpciji gvožđa, i bakra, koji ubrzava rad centralnog nervnog sistema.

Izvor: Cdm

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ojacajte-imunitet-ovom-hranom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot