Stop znojenju na prirodan način

Objavljeno: 23. 9. 2017 u 16:46h

Znojenje je prirodni pokušaj tijela da spusti svoju temperaturu.

Tokom velikih vrućina, ali i u situacijama poput stresa i napetosti, intenzivno znojenje nemoguće je izbjeći bez obzira na to kakve kozmetičke preparate koristili. Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće možete da koristite kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno premažete pazuhe s nekoliko kapljica. Ostale dijelove tijela možete prije spavanja premazati mješavinom sirćeta i vode. Ovo će takođe od vas otjerati i komarce.

Soda bikarbona

Soda bikarbona vrlo je praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju ove hemijske praškaste supstance možete uvijek da imate u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i premažete pazuhe ili druge djelove tijela.

Crni čaj

Crni čaj djeluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dvatri minuta i ostavite da se rashlade. Zatim možete da ih stavite direktno ispod pazuha i ostavite da djeluju pet minuta.

Limun

Još od davnina limun je poznat kao odličan stabilizator tjelesnih mirisa, zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba da premažete kritične djelove tijela limunom, ostavite da djeluje 15 do 30 minuta i isperete hladnom vodom.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/stop-znojenju-na-prirodan-nacin/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot