Evo kako da se otarasite masnih naslaga brže nego ikada

Objavljeno: 11. 9. 2017 u 15:17h

Da li je zaista moguće vidjeti rezultate za kraće vrijeme? Da, naravno! Držite se ovih savjeta i mršavljenje će vam pasti znatno lakše nego što ste očekivali…

Samo 10 minuta više značiće mnogo

Bilo da je u pitanju šetnja, energično obavljanje kućnih poslova, ples, ili bilo koja druga rutina, sagorećete dodatnih 300 kalorija nedjeljno, što je oko 3-4 kilograma godišnje.

Jedite brazilske orahe svaki dan

Jedan jedini brazilski orah pokriva dnevnu dozu selena, antioksidanta koji igra važnu ulogu u mršavljenju i spriječavanju raka dojke.

Voda je nezaobilazna

Osam do deset čaša vode dnevno smanjuje nadimanje, smanjuje apetit i omogućava organizmu da se otarasi toksina. Hidratacija bi takođe mogla da vam pomogne da ostvarite savršenu liniju jer ljudi često miješaju glad sa žeđu.

Više manjih obroka

Mali, a česti obroci ubzaće vaš metabolizam i podstaći prganizam da brže sagorijeva masnoće. Obavezno se potrudite da uključuju povrće i voće.

I male promjene se računaju

Koristite stepenice, bicikl umjesto auta, i idite pješice kad god vam se za to ukaže prilika.

Nemojte isključiti masti iz ishrane

Jedna od najvećih zabluda kada su dijete u pitanju je da se treba držati što dalje od masnoća. Jednostavno se opredijelite za zdrave izvore masti, poput svježe cijeđenih ulja, orašastih plodova, sjemenja, avokada i maslina. Time ćete, zapravo, ubrzati metabolizam.

Ne zaboravite na proteine

Proteini ubrzavaju metabolizam i za njihovo varenje je potrebno više vremena nego za masti ili ugljene hidrate. što znači da će organizam potrošiti više energije za njihovu preradu. Sa povrćem i mahunarkama čine idealnu kombinaciju.

Jedite više sirove hrane

Sirova hrana će vas bolje zasititi, a prednost je što zadržava sve nutrijente i što ne sadrži dodatne kalorije u vidu ulja ili masti.

Pijte svježe cijeđene sokove

Prirodni sokovi hidriraće vaš organizam, pomoći mu da eliminiše toksine i obezbjedi mu brojne nutrijente, što će smanjiti osjećaj gladi.

Ne lišavajte sebe sna

Da li ste znali da je najbolji način da sagorite masnoće – da spavate? Spavanje smanjuje nivo kortizola (hormona stresa) i grelina (hormon koji izaziva osjećaj gladi), a povišava nivo leptina (hormon koji izaziva osjećaj sitosti). U toku sna se, takođe, luče hormoni koji igraju ulogu u sagorijevanju masti i imaju anti-ejdž efekat.

Izvor: superzena.b92.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/evo-kako-da-se-otarasite-masnih-naslaga-brze-nego-ikada/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot