Definitivno: Čašica povremeno je ok

Objavljeno: 3. 8. 2017 u 16:34h

Novo istraživanje, koje trajalo 29 godina, pokazalo je da alkohol, ipak, može imati pozitivno dejstvo na ljudsko zdravlje.

Odrasli koji redovno piju alkohol u umjerenim količinama imaju veće šanse da dožive 85. godinu života bez pojave staračke demencije, pokazalo je najnovije istraživanje.

“Ovo istraživanje je jedinstveno zbog toga što smo uzeli u obzir kognitivno zdravlje muškaraca i žena u starosti i otkrili da konzumiranje alkohola ne samo da je povezano sa smanjenjem smrtnosti, već i sa povećanim šansama da se zadrži kognitivno zdravlje”, rekla Glavni autor studije Linda Mekevoj sa Kalifornijskog Univerziteta u San Dijegu.

U izvještaju o istraživanju, koji je objavljen u “Žurnalu Alchajmerove bolesti” navodi se da žene i muškarci koji piju umjerene količine alkohola pet do sedam dana u sedmici, imaju predispozicije za bolje pamćenje od onih koji ne piju.

Saradnik na istraživanju Erin Ričard, kaže da ovo istraživanje pokazuje da umjereno konzumiranje alkohola može da bude dio zdravog života, te da može pomoći kognitivnom zdravlju, ali i napominje da ne treba svako da konzumira alkohol.

“Neke osobe imaju zdravstvene probleme koje alkohol pogorša, dok drugi ne mogu da ograniče konzumiranje alkohola na čašu ili dvije dnevno. Na takve osobe konzumiranje alkohola može da ima negativne posljedice”, napomenula je Ričardova.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/definitivno-casica-povremeno-je-ok/||claudebot