Voćka koja ima najjače antioksidativno dejstvo na svijetu

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 13:59h

Prve šljive su stigle i mame svojom modroplavom bojom. S pravom, jer se nalaze na vrhu liste od 24 vrste voća sa najjačim antioksidativnim djelovanjem. U našem narodu ovo voće izuzetno je rasprostranjeno i omiljeno.

Možete da ga jedete u bilo koje doba dana, pa i ujutru. Za doručak možete da napravite voćni jogurt sa šljivama, tako što u običan jogurt dodate isjeckane i oljuštene šljive i med po želji. A ukoliko sami pečete ražani hljeb, u pripremljenu smjesu možete dodati i do napola ispečene šljive u rerni.

Peku se na 200 stepeni dok se ne smežuraju. Ovako spremljen ražani hljeb vrlo je sladak, ukusan i zdrav. Pri kupovini šljiva birajte čvrste plodove, neoštećene i sa peteljkom. Površina treba da im je malo zamagljena, što pokazuje da se sa šljivama dobro postupalo.

U frižideru mogu da se čuvaju najviše 3 dana jer brzo dozrijevaju. Držite ih posebno u papirnatoj kesi, jer dozrijevajući oslobađaju etilen koji ubrzava zrenje ostalog voća i povrća koje se nalazi u frižideru.

Izvađene iz frižidera treba izvijesno vrijeme da odstoje na sobnoj temperaturi, jer im se na taj način vraća maksimum sočnosti i slatkoće.

Izvor: novosti.rs / Autor: Z. O. J.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/vocka-koja-ima-najjace-antioksidativno-dejstvo-na-svijetu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot