Batalite pušenje: Hrana koja smanjuje želju za cigaretama

Objavljeno: 19. 7. 2017 u 15:35h

Jedna studija je dokazala da je uzimanje ribljih ulja u obliku omega-3 masnih kiselina snažan saveznik u borbi protiv pušenja.

Naime, studija Univerziteta Haifa u Izraelu dokazala je da su pušači koji su konzumirali veće količine omega-3 masnih kiselina pušili u prosjeku 10 odsto manje, a oni koji su u potpunosti prestali nisu ni osjećali potrebu za cigaretama.

Nadostatak omega-3 masnih kiselina je inače čest kod pušača, a on oštećuje moždane ćelije i vezu između nerava u dijelu mozga koji je zadužen za kontrolisanje želje. Upravo to objašnjava činjenicu da nadoknađivanje omega-3 masnih kiselina dovodi i do manje želje za cigaretama.

Stoga se preporučuje da se jede više hrane koja sadrži omega-3 masne kiseline: losos, skuša, sardine, orašasti plodovi, sjemenke suncokreta i maslinovo ulje.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/batalite-pusenje-hrana-koja-smanjuje-zelju-za-cigaretama/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot