Stručnjaci upozoravaju da je korištenje Coca-Cole za brže tamnjenje kože veoma opasno

Objavljeno: 23. 6. 2017 u 18:19h

Bez obzira na veliku količinu proizvoda za tamnjenje kože koji su dostupni na tržištu, neki ljudi uvijek idu korak dalje. Najnoviji trend koji je bizaran i veoma opasan je korištenje Coca-Cole umjesto krema i ulja za sunčanje.

Ovaj trend nastao je prošle godine u Velikoj Britaniji, a trenutno je veoma atraktivan i nevjerovatnom brzinom širi se na YouTubeu. Zagovornici ovog trenda tvrde da boja karamele koja je sastojak Coca-Cola osigurava koži brončani sjaj koji se inače postiže sunčanjem.

Međutim, nikakva naučna istraživanja ne podupiru ovu tvrdnju, a naučnici upozoravaju da je Coca-Cola puna kiselina te da zbog toga može ljuštiti mrtve stanice kože zbog čega koža može biti osjetljivija nego inače.

“Iako neki smatraju da Coca-Cola može ubrzati proces tamnjenja, to je opasno i preporučujem da to ne radite. Primjena Coca-Cole na kožu može dovesti do privremenog tamnjenja ili bojenja kože, ali treba imati na umu da kiseline koje se nalaze u Coca-Coli mogu odstraniti mrtve stanice kože i time povećati rizik od dobijanja opekotina”, rekao je stručnjak za kožu Joshua Zeichner magazinu Allure.

Problem je, napominju, i to što Coca-Cola nema faktor zaštite od sunca.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/strucnjaci-upozoravaju-da-je-koristenje-coca-cole-za-brze-tamnjenje-koze-veoma-opasno/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot