Namirnice uz koje ćete se lakše odreći cigareta, a nećete se čak ni ugojiti!

Objavljeno: 24. 5. 2017 u 14:27h

Odvikavanje od konzumiranja cigareta je dug i mučan proces. Ako ste na pragu da donesete ovu odluku, pomoći ćemo vam da što pre pređete u klub “bivših pušača”.

Veliki je izazov prekinuti naviku unošenja nikotina u svoj organizam, jer to samo po sebi izaziva veliki šok, kao i kada se svega drugog na šta ste naviki, odreknete.

Da bi vam put do prestanka pušenja bio što lakši i sa manje posljedica (manje kilograma), uvrstite sledeća jela i pića u svoju svakodnevnu ishranu. I iz cijele priče izaći ćete kao pobjednik!

Limunada

Iako je najbolje popiti čašu vode, limunada je odličan izbor ukoliko ostavljate cigarete. Ona je puna kiselina, poslije kojih ćete izgubiti potrebu za paljenjem cigarete.

Narandža

Bogata je vitaminom C koji se pušenjem “ubije”, pa ćete ovom voćkom ubrzati metabolizam i samim tim poboljšati zdravlje.

Štapići od povrća

Da biste uposlili svoje ruke i usta, umjesto cigarete grickajte povrće. Šargarepa, celer, badem, lješnici su ukusni, a i zdraviji od čipsa, smokija i sličnih grickalica. Uz njih nećete nakupiti kilograme!

Žvakaća guma

Najbolje su one bez šećera. Idealna su zamjena za cigaretu.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/namirnice-uz-koje-cete-se-lakse-odreci-cigareta-a-necete-se-cak-ni-ugojiti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])