Namirnice za vitku liniju

Objavljeno: 30. 4. 2017 u 16:28h

Ovih pet namirnica pospješuju izbacivanje toksina iz organizma i povoljno utiču na organizam, tokom dijete. One će vam pomoći da dovedete vašu liniju u red.

Cimet

Pomaže kontroli šećera u krvi, zbog čega se smanjuje stalan osjećaj gladi. Što nivo šećera brže radite, to se brže i spušta zbog čega se javlja glad.

Bobičasto voće

Ono obiluje polifenolima, supstancom koja štiti srce, a ujedno i smanjuju rizik od nakupljanje masnih naslaga. Posebno je djelotvorno na naslage na bokovima i nogama.

Đumbir

Osim što ublažava mučninu poslije prejedanja, đumbir djeluje protivupalno, reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje osjećaj gladi. On, takođe, podstiče sagorijevanje kalorija i blagotvorno djeluje na probavni trakt.

Zeleni čaj

Vruća voda povećava sitost, a zeleni čaj nivo hormona kolecistokinina, zaduženog za regulaciju apetita. Ovaj čaj je odličan izbor za sve koji žele da smršaju pošto ubrzava sagorijevanje masti. Preporučljivo je piti najmanje dvije šoljice ovog napitka na dan.

Ljute papričice

Bogate su kapsaicinom koji ubrzava rad metabolizma bolje od bilo kojeg drugog začina, pošto aktivira i hormone stresa. Aktivira se simpatički nervni sistem i u tijelo pušta katekolamine – hormone koji pospješuju sagorijevanje masti. To znači da organizam, već 20 minuta nakon unosa ljutih papričica, masti pretvara u gorivo.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/namirnice-za-vitku-liniju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot