Stešite se do ljeta: Domaći sirup koji ubrzava metabolizam i sužava struk

Objavljeno: 24. 4. 2017 u 12:59h

Ren je omiljena namirnica onima koji preferiraju ljuto, a i vrlo korisna kada planirate da smršate. Sadrži zasićene masti, odličan je za probavu jer “stvara” dobrie bakterije i u sekundi čisti sinuse. Zbog ubrzanja metabolizma drastično utiče na topljenje masnih naslaga. Da biste ga uvrstili u svakodnevicu isprobajte ovaj sirup.

Potrebno je:

150 gr svježeg rena, 4 limuna, 3 kašičice meda, 2 kašičice cimeta, 200 gr svježeg đumbira

Priprema:

Ren i đumbir izmeljite u blenderu. Iscijedite limun, dodajte sok u prethodnu smesu. Mješajte pet minuta. Zatim dodajte med i cimet i mješajte dok ne dobijete potpuno homogenu smjesu.

Sirup sipajte u teglu, čuvajte ga u frižideru.

Za najbolji rezultat uzimajte dve kašike sirupa dnevno tokom tri nedjelje. Poslije ovog perioda napravite pauzu od mjesec dana. Vidjećete prve rezultate već posle prve ture ispijanja ovog sirupa.

Višegodišnja zeljasta biljka ren čijom se pradomovinom smatra jugoistočna Evropa i zapadna Azija, obiluje korisnim sastojcima. Bila je nezaobilazna na trpezi starih Egipćana, dok su je antički Grci koristili protiv bolova u leđima i kao afrodizijak. U piramidi ishrane ren se svrstava u vrlo korisno povrće, a njegov svjež korijen može da se koristi tokom cijele godine. Kada se kaže ren uglavnom se misli na ljuti korijen, dok malo ko zna da su mladi listovi puni vitamina C, karotena i hlorofila.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/stesite-se-do-ljeta-domaci-sirup-koji-ubrzava-metabolizam-i-suzava-struk/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot