Šta da radimo kada se prejedemo?

Objavljeno: 17. 4. 2017 u 14:37h

“Malo” ste pretjerali tokom praznika? Evo šta treba da radite…

Popijte čašu hladne kisele vode ili koka kole. Gazirani napici olakšavaju varenje. I obična voda može da pomogne, ali se nikako nalivajte. Ukoliko vam taj ukus prija, nacijedite nekoliko kapi limuna u čašu vode.

Zeleni čaj, ili čaj od đumbira su odlična rješenja.

Nikako ne idite u krevet i ne mirujte. Krenite najprije u laganu šetnju, a nakon 20, 30 minuta, počnite brzo da hodate. Ukoliko osjetite da možete, uradite nekoliko aerobnih vježbi – čučnjeve, razgibavanje ruku, kukova… ili vozite bicikl, rolere, klizajte na ledu.

Fizička aktivnost će vam pomoći da se oznojite i izbacite višak soli iz organizam zbog kojeg se osjećamo naduveno nakon prejedenja. Takođe, vježbe će ubrzati metabolizam i doprinijeti sagorijevanju kalorija.

Možda će vam u početku biti teško čak i da dišete, a kamoli da se krećete ili vježbate, ali vjerujte – kasnije ćete se osjećati mnogo bolje, naročito ako spadate u one osobe koje grize savjest nakon prejedanja.

Sljedeći obrok ne bi trebalo da bude prije četiri do pet sati pauze, a ako ste se “natovarili” tokom kasnog ručka, onda bi najbolje bilo da preskočite večeru. Idite ranije na spavanje, prije nego što osjetite glad.

U svakom slučaju, nakon prejedanja, ne bi trebalo da u organizam unesete ništa osim povrća, sirovog, barenog, grilovanog, minimalnu količinu bijelog mesa ili ribe.

I sa voćem budite obazrivi, ono može doprinijeti lučenju insulina što će vas možda opet dovesti u gladno stanje i želju da gricnete još malo torte, čokolade…

Izvor: mondo.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/sta-da-radimo-kada-se-prejedemo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot