Riješite se lošeg zadaha od luka u 9 trikova

Objavljeno: 17. 4. 2017 u 12:15h

Najeli ste se luka? Riješite se lošeg zadaha uz ovih 9 trikova. Radi se o devet odličnih načina kako neutralizovati neugodan zadah iz usta nakon uživanja u luku. Zato, za praznike se nemojte ustučavati, uživajte u luku koliko želite.

Svi smo iskusili koliko je nezgodno najesti se luka pa razgovarati s ljudima. Iako, problema nema ako ga svi u društvu jedu, tada ne osjete jedan drugoga baš najbolje jer su u “istom problemu”. Postoje načini kako se riješiti lošeg zadaha nakon jedenja luka:

  • Peršun je od davnina poznat kao odlično sredstvo za neutraliziranje neugodnih mirisa iz usta. Sve što trebate napraviti je uzeti nekoliko listića i dobro ih sažvakati, tako da peršunovog soka bude po cijeloj usnoj duplji.
  • Menta djeluje kao i peršun, a i konzumira se na jednak način. Osim toga, ova biljka će potaknuti probavu i smiriti želudac, što nije loša opcija nakon prazničnog prejedanja.
  • Rotkvice imaju antibakterijsko djelovanje i od davnina su poznate kao odličan osvježivač daha. A kako su već na prazničnom stolu, šteta ih je ne grickati.
  • Limun će vas spasiti od mirisa luka na prstima, ali i u ustima. To ne znači da trebate protrljati jezik njime (iako bi to bilo vrlo djelotvorno), već je dovoljnio napraviti jaču limunadu bez šećera i promućkati je po ustima. U limunadu je dobro naribati i malo korice kako bi učinak bio bolji.
  • Kardamon je začin koji djeluje na sličan način kao i rotkvice. Zbog antibakterijskih svojstava odličan je za osvježavanje daha. Nakon obroka stavite par sjemenki u usta i polagano žvačite.
  • Zeleni čaj je dobar eliminator lošeg zadaha. Pijuckajte ga s medom i problem bi trebao nestati.
  • Senf će neutralizovati miris luka ako u usta stavite jednu kašičicu i mučkate oko minute. Ispljunite pa ponovite postupak, ali ovaj put senf progutajte. Na kraju isperite usta vodom.
  • Mlijeko je isto poznato kao odličan neutralizator lošeg zadaha nakon jedenja luka. Trebalo bi ga pijuckati tijekom i nakon jela. Punomasno je bolje od onih s manje masnoće.
  • Jabuke, bilo svježe ili kao sok, pomažu u osvježavanju daha. Jednostavno nakon jela posegnite za njima, prenosi top10homeremedies.com.

Izvor: 24sata.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/rijesite-se-loseg-zadaha-od-luka-u-9-trikova/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot