Ove stvari nipošto ne smijete da stavljate u mikrovalnu!

Objavljeno: 17. 4. 2017 u 14:06h

Iako je mikrovalna dugo u upotrebi i dalje za mnoge predstavlja pravu zagonetku, a malo ljudi zna šta nipošto ne smije da se stavlja u nju.

Paketi sa kineskom hranom

Svi smo bili u iskušenju pojedinih dana kad nam nije do kuvanja. Tad se kao najbolja opcija čini podgrijavanje ostataka kineske hrane od juče. Međutim, mnogi nisu svjesni koliko su kartonski paketi u kojima se ovakvi specijaliteti dostavljaju zapaljivi.

Termosi od nerđajućeg čelika

Kasnite na posao? Ništa bolje od termosa koji nosite na putovanja. Ali šta ćete sa kafom koja se ohladila i nema nikakav ukus? Pa možete da je zagrijete u mikrovalnoj jedan minut. E, u tom grmu leži zec. Grijanje tečnosti u termosu je besmisleno. Metalni dio termosa će spriječiti da se ona zagrije, a i može ozbiljno da ošteti vašu pećnicu. Zato bolje nemojte. Izdržite još koji sat bez kafe ili potražite neku za ponijeti.

Zamrznuto voće

Zamrzavanje voća je najbolji način da se sačuvaju hranljivi sastojci. Međutim, odmrzavanje u mikrovalnoj nije baš dobra ideja. Voće najčešće ne može da izdrži toplotu i može da dođe do požara, naročito je to slučaj sa grožđem i suvim grožđem. Pametnije je ostaviti ga da se odmrzne na sobnoj temperaturi.

Plastične posude sa hranom

Preporučljivo je da dobro pročitate upuststvo prije nego što gurnete neku plastičnu posudu u pećnicu. Koristite samo one koje imaju oznaku da su bezbjedne za korišćenje u mikrovalnoj. Plastika koja je izložena toploti ispušta toksične hemikalije koje direktno mogu da dospiju u vašu hranu i otruju vas.

Jaja sa ljuskom

Jedna od najhranljivijih namirnica može da izazove pravu katastrofu, ako je stavite u pećnicu. Brzo podgrijavanje stvara pritisak koji na kraju može da dovede do eksplozije jajeta. Ne baš sladak scenario, zar ne?

Izvor: noizz.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ove-stvari-niposto-ne-smijete-da-stavljate-u-mikrovalnu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])