Kako povećati plodnost na prirodan način?

Objavljeno: 19. 3. 2017 u 11:44h

Mnogi fizički, emocionalni i psihološki činioci učestvuju u začeću, a ovih šest faktora utiče na povećanje plodnosti…

U proteklih dvadeset godina povećao se broj parova koji imaju problema s plodnošću.

Prema riječima Klare Benko, bioterapeutkinje karmičke dijagnostike, 1 od 6 parova ima problem s neplodnošću, a službena medicina tvrdi da je 40 odsto uzroka povezano s muškarcima a 60 odsto.

“Oko 30 odsto parova dobije objašnjenje da pati od idipatske neplodnosti (nepoznatog uzroka), svaka četvrta žena ima spontani pobačaj, povećan je postotak abnormalne građe spermija, a normalno je da parovima treba 2-3 godine da zatrudne čak i kad nemaju problema”, kaže ona.

Stoga savjetuje na kojih 6 ključnih faktora treba obratiti pažnju kako bi došlo do začeća prirodnim putem.

Budite aktivni i pazite na ishranu

Plodnost i zdravlje zavise od energije koju imamo. Zato je potrebno ojačati fizičko tijelo, na šta često zaboravljamo. Ako do sada niste redovno vježbali, donesite čvrstu odluku da redovno radite na izgradnji snage, izdražljivosti i fleksibilnosti. Pronađite aktivnost koja vas raduje, to je najbolji način da ne odustanete. Obratite se nutricionisti, dogovorite se za plan ishrane, prestanite sa pušenjem, alkoholom i drugim lošim navikama.

Povećajte nivo energije u tijelu

Vježbe za osvještenje tijela, usmjeravanje fokusa na nas same, ali i boljeg protoka energije su potrebne. Neke od njih su joga, tai chi, do in ili 5 tibetanaca.

Pratite svoje emocije, njegujte one pozitivne

Plodnost zavisi od emocija koje hranite svakodnevno. Samo mir i radost podržavaju zdravlje, sve ostale emocije (strah, krivica, ogorčenost, ljutnja, ljubomora,..) pokazatelji su da idemo u pogrešnom smjeru.

Koja uvjerenja mogu da utiču na začeće

Te je emocije potrebno otkriti, pratiti i transformisati, otpustiti pa onda svjesno pokrenuti optimizam, radost, ljubav i mir. Možete se opuštati i uz meditativni CD.

Odvojite vrijeme za sebe svaki dan

Način razmišljanja, obrasce i uvjerenja stičemo kroz život, iz vrtića, škole, od roditelja. Neke obrasce sami kasnije otpustimo kao blokirajuće, a neke treba prepoznati (nisam dovoljno prisutna da budem mama, ne želim da budem kao XY, nemamo dovoljno novca za djecu i komforan život, porođaj boli i sl…).

Upisujte i pratite uvjerenja i misli koje se pojavljuju kad ste kod ljekara ili kada čujete, na primjer, da je vaša prijateljica trudna.

Budite zahvalni i ne odustajte

Ponekad zaboravimo sve dobro što nas okružuje, a zahvalnost je važan dio procesa. Podsjetite se svakodnevno na dobro kojim ste okruženi. Zahvalnost nam pomaže da ostanemo fokusirani na svom cilju, da vibriramo drugačije, tako privlačimo novo dobro u život.

Izvor: Banjalučanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/kako-povecati-plodnost-na-prirodan-nacin/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot