Istina ili mit: Da li je doručak zaista najvažniji obrok?

Objavljeno: 16. 3. 2017 u 13:51h

Da li svakog jutra preskačete doručak? Ako je vaš odgovor potvrdan, trebalo bi da znate šta vam se zbog toga događa u organizmu.

Sigurno se osjećate umorno i iscrpljeno, kao da imate manjak energije, a to je zato što vam opada nivo šećera u krvi. Klonuli ste i pospani, koncentracija vam je slaba, ne možete da pružite maksimum na poslu…

Mozak nije dobio potrebnu hranu, a to je za njega veliki šok. Zato se kaže da se, kada gladuje, nalazi u posebnom stanju.

“Ako ujutru ne bude nahranjen, intelektualne i emotivne funkcije mu slabe. Osoba postaje razdražljiva, sklona promjenama raspoloženja, koncentracija joj je minimalna, a memorija kratka”, objašnjava nutricionista Megi Mun.

S druge strane, preskakanje doručka nije dobro ni za liniju. Metabolizam se usporava, kalorije sporo sagorijevaju, mišići ne mogu da se razvijaju.

Stručnjaci kažu da se to odražava i na ljepotu kože, što znači da cijeli organizam pati kada ne doručkujete.

Izvor: novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/istina-ili-mit-da-li-je-dorucak-zaista-najvazniji-obrok/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot