Ako se borite sa nesanicom isprobajte ova dva trika

Objavljeno: 19. 2. 2017 u 15:15h

Poslije otkrića dva gena važna za kontrolu sna – koji je povezan sa dubokim snom, i Nalcn, odgovoran za REM fazu – naučnici se nadaju da će uskoro moći da razviju djelotvornije medikamente protiv insomnije. U međuvremenu evo dvije jednostavne taktike, koje možete probati sljedeći put kad vam se ne bude spavalo.

Što se više trudite da zaspite, smanjuju se šanse da u tome uspijete. Zato skinite sa sebe pritisak razmišljajući – sasvim je u redu da ne spavam ove noći, biće mi dovoljno da se samo odmaram. Bićete iznenađeni koliko brzo ćete zaspati, kad nestane pritisak.

Najnovija studija američkih stručnjaka pokazuje da ustajanje iz kreveta i šetnja po stanu, koja traje samo dvadesetak minuta, dovodi do pospanosti. Kada se vratite u krevet bićete opušteniji i bez osjećaja da „morate da zaspite“.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ako-se-borite-sa-nesanicom-isprobajte-ova-dva-trika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])