Zašto je dobro imati veliki nos?

Objavljeno: 13. 2. 2017 u 16:07h

Možda niste zadovoljni onim što vidite u ogledalu, ali vaše lice vam zapravo otkriva tajne vašeg zdravlja.

Tako bijeli krugovi na dužici oka su odličan pokazatelj povišenog nivoa holesterola u krvi, kao i masne naslage na beonjači, dok opušteni očni kapci mogu biti znak da je u pitanju Belova paraliza, odnosno poremećaj očnog nerva.

Ljudi s velikim nosem imaju manje šanse da ih napadnu mikroorganizmi jer oni uglavnom imaju više dlačica u nosu koje sprečavaju ulazak parazita.

Taman jezik govori o tome da se u ustima gomilaju bakterije, što može biti rezultat loše oralne higijene, posljedica pušenja ili uzimanja antibiotika.

Žućkasta koža ukazuje na prisustvo dijabetesa ili visokog krvnog pritiska, a smeđe mrlje na koži ukazuju na pojačano lučenje estrogena.

Prorijeđena kosa ukazuje na hiperaktivnost tiroidne žlijezde, dok prorijeđene obrve govore da tiroida radi oslabljenim kapacitetom.

Crvenilo na obrazima može biti posljedica problema s kožom kao što je rozacea, a može biti i pokazatelj pojačanog lučenja kortizola.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/zasto-je-dobro-imati-veliki-nos/||claudebot