Evo kako da smršate 10 kilograma za 10 dana

Objavljeno: 5. 2. 2017 u 12:01h

Pre nego što vam damo sve detalje u vezi sa ovom dijetom, važno je da napomenemo da je sasvim u redu da pokušate da izgubite 1 kilogram za 1 dan, ali to može biti opasno ako nastavite da to radite duži vremenski period – ne pokušavajte da izgubite 20 kilograma za 20 dana.

Ako baš morate da izgubite veći broj kilograma, najboje bi bilo da se ove dijete pridržavate ne više od 10 dana i onda pređete na neki manje restriktivan režim ishrane kako biste nastavili da gubite neželjenu težinu.

Evo kako da izgubite jedan kilogram za jedan dan:

Kao i uvijek, potrebne su dve stvari, vježbanje i kontrola ishrane.

Kada je dijeta u pitanju, potrebno je da pratite sledeća pravila:

– Ne jedite ugljene hidrate (hleb, krompire, beli pirinač…)
– Normalno jedite proteine (ne sav protein koji možete da pojedete, već neka oni čine većinu obroka)
– Svedite masti na nulu
– Izbacite svu nezdravu i brzu hranu i sokove
– Pijte puno vode

Ove instrukcije su prilično proste, ali postoji još jedan detalj na koji morate da obratite pažnju.

Ako pratite ovu dijetu, izgubićete barem pola kilograma za jedan dan. Ako u svoju dnevnu rutinu ubacite i ove vježbe, onda ćete gubiti kilogram dnevno:

Zapravo, u pitanju nisu specifične vježbe, već stvari o kojima bi trebalo da vodite računa.

– bavite se redovnim obavezama
– Provedite barem 40 minuta do 1 sat šetajući ili džogirajući
– Nemojte samo da ležite u krevetu

I još jedna važna napomena, nemojte odmah da skočite na vagu kada prođu 24 sata jer je potrebno vremena da se vaša crijeva isprazne prije nego što dobijete prave rezultate.

Izvor: Prnjavorski.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/evo-kako-da-smrsate-10-kilograma-za-10-dana/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot