Opasna navika poslije vježbanja koja može da pogorša zdravstveno stanje

Objavljeno: 1. 2. 2017 u 14:22h

Postoji jedan rizik kojem se žene nakon vježbanja izlažu, a da toga nisu svjesne. Evo i šta je u pitanju…

Najnovija studija sa Novog Zelanda otkriva da ukoliko ne vodite računa o sebi nakon vježbanja, tačnije, ukoliko ne unosite dovoljno hranljivih materija koje bi nadoknadile potrošenu energiju, to može imati izvijesne nepogodnosti po vaše zdravlje.

Naime, u istraživanju je učestvovalo 109 ispitanica koje su fizički prilično aktivne, 44 odsto njih pati od nedostatka energije nakon vježbanja, samo zbog toga što su predhodno krenule da vježbaju sa malo energije.

Dok je kombinacija zdrave ishrane i teretane pravi pogodak za postizanje balansa, mnoge žene to ne mogu da postignu. Jedna stvar koja može da riješi ovaj problem, jeste pravilan unos hrane.

Stanje u kome se osjećate iscrpljeno nakon vježbanja prouzrokuje neadekvatna ishrana. Inače, ovaj manjak energije može da dovede do različitih zdravstvenih rizika kao što su poremećaj menstrualnih ciklusa, oštećenje strukture kostiju, povećanje vjerovatnoće za različite povrede, nedostatak hranljivih materija, nepravilan rad srca i manjak nivoa holesterola.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/opasna-navika-poslije-vjezbanja-koja-moze-da-pogorsa-zdravstveno-stanje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])