Dvije neželjene nuspojave vode s limunom

Objavljeno: 2. 1. 2017 u 12:24h

Ispijanje vode s limunom jedan je od glavnih rituala mnogih dijeta. Ovaj napitak ne sadrži kalorije ili šećere, poboljšava probavu, čisti tijelo od toksina, osigurava dozu antioksidanta i vitamina C.

Uz obaveznu jutarnju dozu, mnogi je piju i tokom cijelog dana. Međutim, iako je zdrava, voda s limunom ima i dvije neželjene nuspojave na koje bi trebalo obratiti pažnju.

Žgaravica

Previše limuna zapaliće ‘vatru’ u vašem ždrijelu. Naime, limun je jedno od najkiselijih voćki, a poznato je da upravo citrusi pojačavaju lučenje želučanih kiselina i zato potiču žgaravicu.

Oštećenje zubne cakline

Kiseline u limunu oštećuju zaštitni sloj cakline na vašim zubima, a to može dovesti do osjetljivosti zuba pa čak i karijesa. Ako imate problema sa zubima, nikako nemojte vodu s limunom piti tokom cijelog dana ili nakon svake popijene čaše isperite usta gutljajem obične vode.

Savjet plus: Osim vode s limunom, popularni napitak koji ‘asistira’ prilikom mršavljenja je i voda s medom.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/dvije-nezeljene-nuspojave-vode-s-limunom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot