Ovaj simptom ukazuje na probleme sa srcem

Objavljeno: 31. 12. 2016 u 13:57h

Ukoliko imate problema s bolovima u ramenu, to bi moglo ukazivati na probleme sa srcem, tvrde naučnici.

“Ako neko ima problema s rotatornom manžetnom ramena, to bi mogao biti znak nekog drugog stanja, odnosno problema sa srcem”, izjavio je vodeći autor američkog istraživanje Kurt Hegmann iz Utaha.

U istraživanju su naučnici analizirali podatke 1.226 stručnih radnika. Što su više faktora koji dovode do bolesti srca pronašli kod radnika, uključujući visok krvni pritisak, visok nivo holesterola i dijabetes, to su bili veći i problemi s ramenom.

Učesnici istraživanja s najtežim rizičnim faktorima su u grupi sa 4,6 puta većim šansama za bolove u ramenu od onih koji nisu imali te faktore. Takođe, šanse za tendinopatiju rotatorne manžetne ramena su šest puta veće.

Učesnici istraživanja sa srednjim nivoom rizičnih faktora su imali manje problema sa ramenom,

“Velika sila može ubrzati pogoršanje problema s rotatornom manžetnom ramena, ali nije primarni uzrok. Rizični faktori kardivaskularnih bolesti mogu biti važniji od faktora na radnom mjestu”, dodao je Hegmann.

Kontrolisanjem krvnog pritiska i drugih rizičnih faktora bolesti srca je moguće smanjiti neugodnosti s ramenom.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ovaj-simptom-ukazuje-na-probleme-sa-srcem/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot