Izbjegnite najčešće greške u gubljenju kilograma

Objavljeno: 1. 12. 2016 u 13:03h

Želite da smršate, ali u tome ne uspijevate? Gladujete, odričete se omiljenih poslastica, vježbate, a rezultati ipak izostaju? Možda sve to što radite nema efekta, jer pravite osnovne greške u koracima. Ovo su neke od njih…

Pretjerujete sa “zdravom hranom”

Bijeli hljeb ste zamijenili raženim, suncokretovo ulje maslinovim ili kokosovim, meso sojom, grickalice orašastim plodovima… Sve je to u redu samo ako imate mjeru i ograničavate porcije umjesto da se opuštate, jer znate da su namirnice zdrave.

Ne spavate dovoljno

Ako spavate manje od sedam sati, usporavate metabolizam, uzburkavate hormone i tako umanjujete šanse za gubitak kilograma.

Previše vježbate

Stručnjaci tvrde da mršavljenje 80 odsto zavisi od ishrane, a samo 20 odsto od vježbanja. A mnogi koji vježbaju svakog dana opuste se sa obrocima, jer misle da sve mogu da skinu u teretani.

Večerate prerano

Većina stručnjaka kaže da treba večerati do 18.00 sati, ali ukoliko idete u krevet poslije ponoći, do tada ćete biti gladni, što usporava metabolizam. Suština je da 70 odsto svih kalorija unesete u tijelo u obrocima prije večere, a samo 30 uveče. Tada neće biti važno da li jedete u 19.00 ili u 23.00.

Izvor: novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/izbjegnite-najcesce-greske-u-gubljenju-kilograma/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot