Crna limunada: Napitak koji će vam očistiti organizam i vratiti energiju

Objavljeno: 23. 11. 2016 u 17:52h

Ako ste u posljednjih nekoliko dana istraživali internet prostranstva onda ste sigurno naišli na bar jedan tekst koji otkriva čudotvorna dejstva crne limunade koja može riješiti vaše problem sa manjkom energije.

Detoksikacija je riječ koja se posljednjih godina zaista mnogo provlači po medijima, a označava proces kojim se oslobađamo viška otrova iz organizma. Otrovi u ljudskom tijelu na neki način imaju isti uticaj na organizam kao prašina, prljavo suđe ili hrpe neispeglanog veša na vašu kuću. Oni na neki način blokiraju dotoke energije i opterećuju tijelo.

Baš kao što je važno da redovno čistite kuću i održavate je urednom isto tako je važno da redovno čistite u stvari jedinu kuću u kojoj morate živjeti, a to je vaše tijelo. Sigurno ste mnogo puta čuli za neke ekstremne tretmane detoksikacije koji zahtijevaju izgladnjivanje, laksative pa čak i klistir. Moramo priznati da ni nama ovakvi tretmani nisu ni malo primamljivi i zato smo pronašli način da očistimo organizam od otrova, a da ne pristupamo tim ekstremnim metodama i tada smo naišli na crnu limunadu.

Glavni sastojci ovog napitka su limun i aktivni ugalj koga u obliku kapsula možete kupiti u svim apotekama.

Ljekovita svojstva limuna

limunada-300x294

Limunov sok je bogat vitaminom C i mnogim mineralima zbog čega se smatra jednom od najzdravijih voćki na svijetu i baš zato mnogi stručnjaci svejtuju da bi dan trebalo započeti čašom vodom u koju ste iscjedili sok jednog limuna jer je to jedan od najboljih načina da se stimuliše pokretanje otrova.

Iako je kiselog okusa, limun u kombinaciji sa vodom postaje alkalan. A dobro je poznato da što je organizam alkalniji to su manje šanse da ćemo oboljeti. Kada je organizam više kiseo obično smo umorniji, ujutro teže ustajemo i teže izdržavamo radni dan. Kiselost organizma može uticati i na način na koji stress utiče na nas i zato je važno da postoji dobar odnos kiselina i baza u organizmu.

Ljekovita svojstva aktivnog uglja

Aktivni ugalj je posljednjih par godina apsolutni hit među pobornicima zdrave hrane, na samom je vrhu pored chia sjemenki, a akai bobicai kokosovog ulja. Masovno se koristi u prehrambenoj, ali i kozmetičkoj industriji. Aktivni ugalj je u stvari ugljenik ii ma nevjerovatna upijajuće svojstva i u potpunosti je bazan. Kada se ugljenik izloži pari on postaje porozan i tada se pretvara u aktivni ugalj, odnosno onaj crni prah. Pošto je aktivni ugalj negativnog naboja on sa milionima svojih pora se bez problema vezuje za pozitivne jone u otrovima i bukvalno ih izvlači iz organizma. Upravo iz tog razloga je kombinacija aktivnog uglja i limuna savršena za detoksikaciju organizma.

Priprema crne limunade

Potrebni sastojci:

  • 4 decilitra filtrirane vode
  • 1 limun
  • 1-2 kašike meda
  • 1-2 kapsule aktivnog uglja
  • 1 prstohvat himalajske soli (krupna so, roze boje)

Izmješajte vodu, limun, med i so pa stavite u frižider da se hladi. Netom prije nego što popijete limunadu sipajte jednu kapsulu aktivnog uglja. Samo nakon par dana ispijanja ove limunade osjetićete koliko imate više energiije, kako laše ustajete i lakše se nosite sa stresom.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/crna-limunada-napitak-koji-ce-vam-ocistiti-organizam-i-vratiti-energiju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot