Tri pristupa za bezbolniji porođaj

Objavljeno: 16. 11. 2016 u 18:02h

Porođaj je bolan i apsolutno nema smisla uljepšavati niti vas ubjeđivati u suprotno. Na svu sreću postoji nekoliko veoma efikasnih pristupa koji porođaj mogu učiniti nešto bezbolnijim i lakšim. Mi vam danas otkrivamo tri takva pristupa.

Kod nas je još uvijek veliki problem što žene apsolutno nemaju pravo glasa na sopstvenom porođaju, ne mogu birati čak ni položaj u kom će se poroditi, a kamoli nešto drugo. Ako pak živite u mjestu gde postoji izbor probajte sa nekim od ova tri pristupa da olakšate sami sebi porođaj.

Hipnoporođaj

kj1

Ovaj pristup ili tehnika, na neki način sprječavaju anksioznost pred porođaj kroz koju prolazi gotovo svaka trudnica. Tokom hipnoporođaja porodilja koristi određene tehnike da bi na neki način samu sebe hipnotisala da bi se opustila i pripremila za porođaj. Žene koje su praktikovale ovu tehniku rekle su da su bile više fokusirane na sam porođaj i da je sve prošlo prilično lagano. Žene na ovaj način uče kako da što lakše prođu kroz kontrakcije, slušajući opuštajuću muziku ili jednostavno zamišljajući neko sretno mjesto.

Porođaj u vodi

kj2

O porođaju u vodi smo pisali već nekoliko puta i zaista smatramo da je to jedan od načina porođaja koji bi kod nas trebalo da postoji. Da biste se odlučili na ovakav porođaj treba da se posavjetujete sa ljekarom i sa timom babica koje će vas porađati. Veoma je važno da tokom trudnoće niste imali nikakvih komplikacija i da je u potpunosti bila uredna. Topla voda opušta, a zasigurno ste bar jednom kad ste imali menstrualne grčeve ili bolove u jajnicima, legli u kadu sa toplom vodom da vas opusti i da bolovi prestanu.

Epiduralna anestezija

kj3

Epiduralna anestezija je napokon postala naša svakodnevica i žene konačno mogu birati da li će se poroditi uz pomoć nje bez velike novčane naknade.  Prije nego se odlučite na epidural proučite sav proces, edukujte se i posavjetujte sa ljekarom šta vas čeka. Žene se zbog jakih bolova tokom porođaja uglavnom ne mogu fokusirati na ono što treba da rade i zato je epiduralna anestezija sjajan izbor.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/tri-pristupa-za-bezbolniji-porodaj/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot