Šta vaše lice otkriva o vašem zdravlju?

Objavljeno: 11. 11. 2016 u 16:12h

Prema tradicionalnoj istočnoj medicini, naše lice na savršen način reflektuje naše zdravlje.

Dobro je da znate šta se dešava u vašem tijelu, a dovoljno je da se pogledate u ogledalo.

Mršavo i ispijeno lice

Vjerovatno ste otišli predaleko sa svojim vježbama ili dijetama. Kada vježbate previše, spriječavate svoju kožu lica da dobije potrebnu količinu kiseonika, a to se posebno ističe na jagodicama. Ako već trenirate, držite se plana koji vam zada instruktor i pridržavajte se zdrave ishrane, tako da vam lice izgleda mlado i svježe.

Natečeno lice

Ako vidite da vam je lice natečeno, to znači da ćete možda morati da vježbate više, a smanjite nivo stresa i konzumiranje alkohola. Ova tri faktora mogu negativno uticati na proces proizvodnje kolagena, što kožu lica labavi. Da bi vaše lice izgledalo glatko i mlađe, obavljajte redovne fizičke aktivnosti, čime ćete smanjiti i stres, a potrudite se da manje unosite alkohola u organizam.

Bore

Ako ste neko ko voli da provodi mnogo vremena na suncu, trebalo bi da znate da je izloženost ultraljubičastim zracima jedan od glavnih uzroka ranog boranja lica. Kako jekoža oko očiju mnogo tanja i delikatnija, može se lako oštetiti od sunca. Zaštitite svoje lice uz primjenu krema za sunčanje, čak i ako je dan oblačan.

Suva koža

Vaša loša ishrana je vjerovatno glavni razlog zašto vam je lice suvo i osjetljivo. Loša ishrana dovodi do nedostatka tih važnih vitamina i minerala koji su odgovorni za elastičnost kože. Imajte na umu da anti-aging kreme su potpuno beskorisne ako ne brinete o vašoj koži iznutra. Uvjerite se da konzumiranje voće i povrća u različitim bojama, daje vidljive rezultate na vašoj koži.

Crvenilo kože

Ispijanje previše kafe može dovesti do iritacije i crvenila kože. Kofein dehidrira ćelije, što izaziva upalu i sušenje. Isto tako, ako radite noću i spavate tokom dana, možda vam nedostaje vitamin D, jer neredovno izlagažete kožu suncu. Smanjite potrošnju kofeina, ili zamijeniti kafu sa drugim ukusnim pićem. Da biste dobili dovoljno vitamina D, pokušajte se sunčati svakog dana – ali ne zaboravite da koristite kremu.

Žuta koža

Ako vidite da je vaš ten postao žut, možda imate probleme sa jetrom ili anemiju. Važno je da se posavjetujete kod specijaliste u najkraćem mogućem roku, ako primjetite takve promejne na koži.

Blijeda koža

Ako vaše lice postaje svijetlije nego obično, to može biti znak nedostatka gvožđa. Pokušajte da povećate potrošnju gvožđa unošenjem bogatih namirnicama, kao što su meso i mahunarke. Ne zaboravite vitamin C, koji olakšava apsorpciju gvožđa u tijelu.

Tamni krugovi ispod očiju

Ako patite od nesanice i imate nezdravu ishranu, primjetićete tamne krugove ispod očiju. Duvan i alkohol takođe mogu biti negativan doprinos tamnih krugova oko očiju. Trebalo bi da se naspavate (oko 8 sati), i oslobodite loših navika. Vježba i dobro izbalansirana ishrana će učiniti čuda za umornu kožu.

Akne

Ako je vaša ishrana bogata mastima i šećerima, to može biti razlog za vaš akne. Ponekad se hormonske promjene krivac. Ali, bez obzira šta je uzrok, uvijek držiti vaše lice čisto i detoksikujte kožu iznutra jedući zdravu hranu.

Bore smijalice oko usta

Ako imate duboke bore oko usta, očigledno se puno smijete, što je dobro. Ali trebalo bi da znate da su ti bore signal manjka vitamina B. I ispucale usne su obično izazvane nedostatkom vitamina C. Zdrava ishrana bogata zelenim povrćem, pomorandže i paprike mogu pozitivno promijeni situaciju okovaših usana.

Izvor: kolektiv.me

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/sta-vase-lice-otkriva-o-vasem-zdravlju/||claudebot