7 simptoma tokom ciklusa koji upozoravaju da nešto nije u redu!

Objavljeno: 23. 10. 2016 u 11:37h

Dosta žena ne može sa velikom tačnošću da razlikuje uobičajne od ne baš tipičnih simptoma menstruacije. Sve znaju kako bi to “trebalo da izgleda”, ali će nerjetko propustiti da primjete da nešto nije u redu. 

Ukoliko primjetite neke od ovih simptoma, najbolje bi bilo da se odmah obratite ljekaru.

  1. Veoma jako krvarenje – količina izrazito već od one uobičajne.
  2. Česti i jaki grčevi – grčevi su standarni deo ciklusa, međutim ako je bol izuzetno jaka ne treba je ignorisati.
  3. Krvarenje između dva ciklusa – mnoge žene imaju neredovnu menstruaciju, ali ako vam se često dešava da između dvije imate dodatna krvarenja, ne bi bilo na odmet da to provjerite.
  4. Ugrušci – ukoliko menstrualna krv sadrži mnogo ugrušaka, oni mogu upućivati na prisustvo mioma.
  5. Izrazita bol u donjem dijelu leđa – iako se ponekad bol širi i u druge dijelove tijela, može biti simptom ciste ili mioma što obavezno treba provjeriti.
  6. Bol u karlici – može biti znak endometrioze.
  7. Bilo koja veća promjena – Treba znati razlikovate obične od neobičnih simptoma. Ne treba za svaku promjenu trčati kod ginekologa, ali ako je nešto stvarno jako drugačije nego inače, ne oklevaj.

 

Izvor: Srbijadanas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/7-simptoma-tokom-ciklusa-koji-upozoravaju-da-nesto-nije-u-redu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot