Brzo i zdravo: Ideje za ručak

Objavljeno: 17. 10. 2016 u 10:53h

Znamo da je u toku užurbane radne nedjelje najjednostavnije nešto naručiti za ručak, ali osim što nije povoljno za vaš novčanik, nije ni zdravo. Donosimo vam pet jednostavnih, a zdravih jela koja ćete moći ponijeti na posao.

Salata u tegli

Ako imate jako malo vremena za pripremu ručka, ovo je idealan recept za vas. Uzmite čistu teglu i u nju na dno stavite začine, ulje i sirće za svoju salatu. Zatim na to poređajte sve omiljene sastojke koje želite u svojoj salati te je dobro zatvorite.

Tako će vam salata ostati svježa, i sirće neće iscuriti. Prije nego je poželite pojesti, samo sve dobro promućkajte i imaćete savršeni zdrav ručak. U salatu možete staviti sve što volite, a kako bi vas što duže držala sitim, uz povrće stavite i komadiće tunjevine ili pržene piletine.

Tortilja s povrćem

Iako možda preferirate toplu tortilju s kuvanim sosom, nije ponekad loše, ako nemate vremena, složiti hladnu tortilju sa sirovim povrćem. Nasjeckajte povrće po želji i narendajte malo sira te sve složite u tortilju i zamotajte je. Vrlo jednostavan, zdrav i lagan ručak, a ako vam nedostaje sočnosti, uz tortilju popijte jogurt.

Sendvič od tune

Iako sendviči ne slove za zdrav obrok, ako koristite dobre sastojke oni to itekako mogu biti. Uzmite konzervu tune, malo senfa, malo majoneze i sve pomješajte. Kupite ražani hljeb i napravite sendvič od svih sastojaka. Ako ovom sendviču želite dodati još dobrih kalorija, dodajte paradajz, paprike, luk ili salatu. Imaćete odličan i zdrav ručak koji je brzo gotov, a bogat je proteinima i vlaknima.

Pirinač sa sosom koji se ne kuva

Znamo koliko vam je mrsko stajanje nad šporetom uveče nakon posla pa vam predlažemo pirinač sa sosom koji se ne kuva. Integralnu rižu lako je skuvati i kada je ona gotova dodajte joj malo pasulja, malo kukuruza i sve prelijte mješavinom grčkog jogurta i sosa od paradajza. Sve začinite po želji i imate zdrav i brz ručak.

Sendvič od jaja i avokada

Još jedan zdravi sendvič može vam biti na nedjeljnom jelovniku.

Kupite heljdin hleb, skuvajte jaje ili ga ispecite na oko i narežite avokado na komadiće ili ga usitnite vilicom. Složite sve u sendvič i dodajte paradajz, luk ili papriku. S obzirom da je avokado bogat dobrim masnoćama, ovaj sendvič u sebi će osim njih sadržavati i proteine i vlakna pa nakon jela nećete ogladnjeti brzo.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/brzo-i-zdravo-ideje-za-rucak/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot