Kako se za nedjelju dana riješiti naslaga sala na stomaku

Objavljeno: 9. 10. 2016 u 12:48h

Ove namirnice ne smiju da budu dio vaše ishrane tokom ove dijete, jer ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u tijelu.

Uz dobro poznato pravilo o ispijanju velikih količina vode, morate da pripaziti i na svoju ishranu. Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete brzinski (nedjelju dana) smanjiti naslage sala na stomaku i neprijatnu nadutost.

Izbjegavajte so

Zbog konzumacije velike količine slane hrane, u tijelu se zadržava višak vode. Zato izbjegavajte so i hranu sa puno natrijuma.

Ne jedite ugljene hidrate

Zaboravite na testjeninu i hljeb jer to nisu namirnice koje bi trebalo da jedete ako želite da izgubite višak masnih naslaga na stomaku. Jedite hranu koja je bogata proteinima.

Smanjite unos mlijeka

Obožavate mlijeko i dnevno pijete više od pola litra? To bi mogao da bude jedan od razloga zašto stalno osjećate nadutost i imate gasove. Smanjite unos mlijeka i umjesto njega popijte jogurt ili pojedite nekoliko kriški tvrdog sira.

Zaboravite na ljute začine

Jako začinjena hrana uzrokuje pojačano izlučivanje kiselina u želucu i izaziva iritaciju, što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga. Birajte svježe začine koji imaju blaži ukus.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/kako-se-za-nedjelju-dana-rijesiti-naslaga-sala-na-stomaku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot