Ujutru voda s limunom, čaša vina uveče

Objavljeno: 14. 9. 2016 u 10:02h

Da hrono ishrana s razlogom dobija sve više poklonika pokazuje novo britansko istraživanje koje potvrđuje, da nije važno samo šta jedemo, već i kada.

Neredovni obroci doprinose gojaznosti i povećanom krvnom pritisku, pa autori istraživanja preporučuju da savjeti o vremenu konzumiranja određenih namirnica treba da budu uključeni u nacionalne vodiče za ishranu.

Da tako, dan treba početi čašom vode u koju, za detoksikaciju, možete dodati nekoliko kapi limuna. U osam doručkujte ovsenu kašu sa mlekom ili jogurtom, bogatu vlaknima koja će vas zasititi na nekoliko sati.

Јutro je najbolje vrijeme za ugljene hidrate jer kad se unose kasnije u toku dana, veća je vjerovatnoća da će biti pretvoreni u masti.

Sat nakon doručka popijte kafu, nikako ne na prazan stomak jer izaziva nervozu. U deset sati treba jesti bundevine semenke, u 11 časova celer, a u 12 ručak zasnovan na proteinima, na primjer, losos i salatu.

Voće ne treba jesti odmah nakon ručka, pa se u 14 časova počastite borovnicama, u 15 sati bananom, sat kasnije smutijem od cvekle i đumbira.

Pravi izbor za kraj radnog vremena je sušeno voće, pogotovo ako nakon posla idete u teretanu. U 18 časova možete popiti čašu piva, u 19 špargle, a u 20 časova ćuretinu sa pasuljem. Pred spavanje možete popiti čašu vina, a u 23 časa trešnje jer sadrže melatonin, hormon koji poboljšava san.

Autori istraživanja upozoravaju da je riječ o okvirnoj satnici koja pokazuje kada je najbolje jesti određenu grupu namirnica, što, naravno, ne znači da ćete konzumirati sve navedeno.

Izvor: novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ujutru-voda-s-limunom-casa-vina-uvece/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot