Ako želite da odložite menstruaciju zbog mora

Objavljeno: 15. 8. 2016 u 10:52h

Prema riječima profesorke dr Mime Fazlagić, ginekologa i akušera, najlakše je programirati ciklus ako se koriste kontraceptivne tablete.

“Ove žene će odmah nakon popijene kutije kontaceptivnih pilula produžiti uzimanje tableta i na taj način odložiti ciklus. Ukoliko žena ne uzima kontracepciju, tada je tim tabletama nemoguće odložiti ciklus trenutno”, kaže dr Fazlagić.

Ukoliko žena ne pije kontraceptivne pilule, onda će uzeti hormonske tableta, koje počinju da se uzimaju tri do četiri dana pre očekivanog ciklusa, i piju se sve dok žene žele da odlože dobijanje menstruacije.

Najbolje je, kaže dr Fazlagić, da to ne traje duže od dvije nedjelje, ali i da se prije uzimanja konsultuju sa ginekologom, jer doza i dužina uzimanja nisu isti kod svih žena.

U svakom slučaju, tri dana od prestanka uzimanja tableta, očekuje se ciklus.

“Ako se uzimaju tablete za odlaganje ne znači da će menstruacija u potpunosti izostati. Mnoge žene imaće malo krvarenja, što nije štetno po zdravlje, a to može da se desi ženama koje su tek otpočele ovaj metod kontracepcije. Najbolje je razgovarati sa ginekologom prije uzimanja tableta. To se posebno odnosi na žene starije od 35 godina, pušače ili one koje imaju visok pritisak”, naglašava dr Fazlagić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ako-zelite-da-odlozite-menstruaciju-zbog-mora/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot