Ovo su najveći uzroci raka: Deset stvari koje nas truju svaki dan

Objavljeno: 9. 8. 2016 u 19:47h

Najveći broj slučajeva raka dojke se manifestuje u gornjem kvadrantu, blizu pazuha, što je upravo ono mjesto gdje najčešće primjenjujemo dezodoranse pune aluminijuma.

Postoji deset uzroka raka koje najvjerovatnije krije farmaceutska industrija koja pokušava da zaradi od ove bolesti. Evo šta bi trebalo da izbjegavate:

1. Hormoni u mesu i mlijeku

Većina domaćih životinja se hrani vještačkim hormonima kako bi se povećao prinos mesa i mlijeka. Međutim, ti vještački hormoni uzrokuju zapaljenja, rak i druge bolesti.

2. Mamografija, zubni rendgen, skeneri na aerodromu

Da li ste znali da ovi smrtonosni zraci mogu da izazovu nastanak raka u vašem organizmu? Sada znate i možete to da spriječite.

3. Aluminijum u dezodoransima i antiperspirantima

Najveći broj slučajeva raka dojke se manifestuje u gornjem kvadrantu, blizu pazuha, što je upravo ono mjesto gdje najčešće primjenjujemo dezodoranse pune aluminijuma. Najbolje je da koristite domaće ili organske dezodoranse.

4. Otrovna kozmetika

Koža je naš najveći organ, a tretiramo je raznim peraparatima koji u sebi sadrže petrolej i katran. Ove toksične supstance bez problema prolaze kroz kožu do krvotoka i stvaraju preduslove za nastanak ćelija raka. Počnite da primjenjujete domaću kozmetiku kako biste spriječili nastanak raka.

5. GMO proizvodi

GMO proizvodi poput GMO soje i proizvoda od te iste soje znaju da budu veoma opasni pošto sadrže hemaglutinin, supstancu koja zgrudvava crvena krvna zrnca. Uvijek prije kupujte organsko mlijeko nego sojino.

6. Vještački zaslađivači

Vještačke vrste zaslađivača ubrzano podižu nivo insulina u organizmu. Naročito su opasni gazirani sokovi koji sadrže velike količine ovih vještačkih zaslađivača, ali i boju karamel koja je poznati karcinogen. Gazirani sokovi povećavaju kiselost organizma, što omogućava ćelijama raka da se još više namnože. Izbjegavajte gazirane sokove i vještačke zaslađivače.

7. Fluoridizovana voda

Ne, nije u pitanju mineral koji se nalazi u prirodi ili nešto što pročišćava vodu. Fluoridi zapravo zagađuju vodu i lišavaju je minerala koje bismo unijeli u organizam, slabeći naš imuni sistem.

8. Ljekovi, vakcine

Nađite ljekara kojem možete da vjerujete, a on će vas posavjetovati šta da radite i kako da se hranite ako želite da spriječite nastanak raka. Klonite se farmaceutskih ljekova čiji je cilj samo da povećaju profit farmaceutske industrije.

9. Konzervisana hrana

Većina konzervi se puni proizvodom pod nazivom bisfenol-A (BPA), za koji je utvrđeno da genetski mijenja moždane ćelije pacova. Mnoge plastične ambalaže, termalni papir, cjevovodi i plombe sadrže BPA.

10. Komercijalni sapuni, šamponi, paste za zube i kreme

Stvari koje upotrebljavate na koži, kosi, ili zubima uvijek završe u vašem krvotoku. Parfemi, farbe za kosu i drugi proizvodi sa sumnjivim supstancama mogu uzrokovati rak. Zato je najbolje da nabavljate sebi organsku i prirodnu kozmetiku.

Izvor: Cafe.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ovo-su-najveci-uzroci-raka-deset-stvari-koje-nas-truju-svaki-dan/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot