Kupanje tokom menstruacije, da ili ne?!

Objavljeno: 1. 8. 2016 u 19:51h

Ako tek planirate godišnji odmor i odlazak na plažu, pretpostavljamo da ste već zavirile u kalendar da provjerite da li će vas baš tih dana “iznenaditi” mjesečni ciklus. Većini žena nije prijatno ni da zamisli taj scenario, a mnoge zaziru od ulaska u vodu, međutim neke dame nimalo ne haju za taj “problemčić”.

Vjerovatno se sjećate i savjeta starijih žena iz svoje porodice – bile su prilično skeptične kada je u pitanju brčkanje u toku “onih” dana, uz obaveznu napomenu da to nikako nije dobro. Pa, ako ste mislile da su to samo “bapske priče” razmislite još jednom!

Možda kupanje u moru, bazenu ili jezeru dok traje ciklus nije toliko opasno kao što su nas bake upozoravale, ali svakako nije ni potpuno bezbjedno i tako naivno.

Naime, ono o čemu najviše treba voditi računa jeste temperatura vode – ona ne smije da bude prehladna. Veoma je važno i da redovno mijenjate tampone, češće nego što je uobičajeno – poslije svakog izlaska iz vode stavite novi.

Takođe, na kupanje obavezno nosite i rezervni kupaći kostim, jer nikako nije preporučljivo sjediti u mokrim gaćicama.

Izvor: Ljepotaizdravlje

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/kupanje-tokom-menstruacije-da-ili-ne/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])