Kako je u svijetu oklevetana “česmovača”

Objavljeno: 19. 7. 2016 u 10:45h

“Dejli mejl” nedavno objavio listu evropskih država u kojima nije preporučljivo piti vodu sa česme, a među njima su i BiH, Srbija i Hrvatska.

Od “flaširane” vode se ne odvaja, zazire od ispijanja kafe u kafićima, a u restoranima ne naručuje salatu. I “koka-kolu”, podrazumijeva se, pije bez leda, a voće ne kupuje, ni pod razno, jer kako bi ga oprao.

Turiste koji putuju u zemlje jugoistočne Evrope savjetuje agencija za najam smještaja “Sitibejs apartments”, koja je nedavno napravila listu evropskih država u kojima se ne preporučuje korišćenje vode iz lokalnih vodovoda jer je nebezbjedna.

Kako je prenio “Dejli mejl”, ova agencija vodila se između ostalog i preporukama Američkog centara za kontrolu i prevenciju bolesti, kreirajući mape sa kojih se može vidjeti u kojim zemljama nije potrebno razmišljati o upotrebi vode sa česme, a gdje bi turisti morali da budu oprezni.

Turistima se takođe savjetuje da budu obazrivi kada peru zube, i da nikako ne gutaju vodu kada se kupaju u bazenu ili tuširaju u blizini kupališta. Јasno se zapaža da su na listi “čistih” mahom razvijene države Evropske unije, dok su u onom drugom bloku osim Srbije još i zemlje iz okruženja Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Bugarska, Rumunija, ali i Rusija, Turska, Ukrajina.

“Upotrebom nečiste hrane i vode rizikujete da zaradite dijareju i druga oboljenja, zato budite obazrivi i sledite preporuke”, savjetuje CDC one koji namjeravaju da posjete neke od ovih država.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/kako-je-u-svijetu-oklevetana-cesmovaca/||claudebot