Najbolja jutarnja navika za vaše zdravlje

Objavljeno: 17. 7. 2016 u 10:24h

Zamislite šta bi se desilo da narednih osam sati ne unesete nimalo tečnosti u svoj organizam?

Jedna od najboljih stvari koje možete da uradite za sebe i svoje zdravlje odmah nakon što se probudite je da popijete minimalno 500 mililitara vode, a evo i zbog čega.

Voda pokreće vaš metabolizam

Čaša vode odmah nakon buđenja dokazano ubrzava vaš metabolizam za 24 odsto u narednih 90 minuta.

Hidrira tijelo

Kada se probudite vaše tijelo je u prosjeku 8 sati bilo bez vode, a čak i ako vam ne govori da mu je potrebna, verujte da jeste!

Pomaže mu da izbaci toksine

Vaši bubrezi rade odličan posao u izbacivanju štetnih toksina sve dok im dajete dovoljno tečnosti. Ako krenete da unosite vodu u tijelo odmah nakon buđenja, to će pomoći vašem tijelu da izbaci toksine odmah ujutru.

Ubrzava rad mozga

Tkivo vašeg mozga sačinjeno je od 75 odsto vode. Kada niste hidrirani, vaš mozak nema dovoljno ”goriva” i počinjete da se osjećate iscrpljeno.

Pomaže da jedete manje

Jedna studija je pokazala da ljudi koji popiju čašu vode prije svakog jela izgube oko dva kilograma na svaka tri mjeseca jer ta voda puni njihov stomak materijom koja sadrži nula kalorija i čini da se osjećaju sitije.

Japanska terapija vodom

Po staroj japanskoj tradiciji, terapija vodom može na prirodan način da pomogne u liječenju dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitisa, srčanih problema, dijareje, hemoroida i mnogih drugih oboljenja. Voda koju pijete trebalo bi da bude mlaka, nikako hladna ili sobne temperature.

Evo šta bi trebalo da uradite odmah nakon buđenja i to na ovaj način:

  • 1. Pre pranja zuba, popijte 640 mililitara vode (4 čaše od 160 ml)
  • 2. Operite zube i nemojte da jedete ništa u narednih 45 minuta
  • 3. Doručkujte normalno
  • 4. Nakon doručka ne jedite ništa naredna dva sata

Vaše telo sastoji se od 72 odsto vode, ali kada se probudite nemate je dovoljno u sebi. Jedna velika čaša voda odmah nakon buđenja je odličan način da započnete dan.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/najbolja-jutarnja-navika-za-vase-zdravlje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])