Tri doba dana kada smo podložni napadima gladi i kako ih izbjeći

Objavljeno: 30. 6. 2016 u 16:26h

Ukoliko uspješno savladate napade gladi, smršaćete bez muke. Evo i kako!

Postoje tri doba u danu u kojima ste “najslabiji” i najskloniji posezanju za kaloričnim grickalicama što će naruštiti sve ranije napore da održite zdravu težinu…

Ako pokušate da izgubite neki kilogram viška, pripazite na tri doba dana u kojima ste najskloniji popuštanju i posezanju za grickalicama.

Prema najnovijem istraživanju to su ovi sati i minute u danu – 11.01, 15.14 i 21.31 – poznati kao “snack o’ clock” (vreme za grickanje) . U ta tri doba dana možete da unesete oko 750 kalorija više nego što ste planirali što može uništiti sav ostali uložen napor da smršate.

Li Smit, koji je naručio ovo istraživanje, kaže kako su ta tri vremena u danu doba u kojima ste najslabiji i najskloniji kršenju zadanih pravila ishrane.

Objasnio je to ovako:

11.01 sati – Preskakanje doručka je velika greška ako je dijeta u pitanju i upravo to je razlog zašto je 11.01 prvi najopasniji dio dana za dijetu.

15.14 sati – Tu je stres glavni krivac za “popuštanje kočnica” i sredina popodneva je vrijeme kad mnogo zaposlenih poseže za grickalicom koja će im brzo vratiti energiju, to su često slatkiši.

21.31 sati – Veče je opasno razdoblje jer ste tada najskloniji jedenju masnih grickalica ispred TV-a.

Ovim istraživanjem dokazano je i da neki napici, peciva i slatkiši sadrže visok broj šećera i da bi posjete mjestima koja će nas staviti u iskušenje, trebalo izbjegavati u gorepomenutim časovima.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/tri-doba-dana-kada-smo-podlozni-napadima-gladi-i-kako-ih-izbjeci/||claudebot