Hrono dijeta: Jedete, a mršavite (Foto)

Objavljeno: 14. 2. 2016 u 10:53h

Ako želite da jedete, a da budete mršavi, onda je hrono ishrana pravo rješenje za vas. Iako je smišljena u Francuskoj još 1986. godine, kod nas je tek sada u ekspanziji. U ovoj ishrani ne morate da vodite računa o broju kalorija i količini hrane, ali morate da jedete u određeno vrijeme i da pravilno kombinujete namirnice.

Osnovno pravilo je da razmak između obroka bude minumum četiri, a maksimum šest sati, idealno pet.

Za doručak smijete da jedete sve: ugljene hidrate, proteine, masti. Ali bi trebalo da vodite računa da izbjegavate pšenicu i kukuruz. Dozvoljena brašna su sva ostala: speltino, ječmeno, ražano, heljdino, ovseno..

Možete da jedete i suhomesnato, pa čak i čvarke i slaninu, ali gledajte da budu domaći da izbjegnete aditive.

111

Za ručak bi trebalo da jedete jači protein kao što je junetina, svinjetina, teletina ili jagnjetina, ali bez ugljenih hidrata, odnosno hleba. Ako jedete ugljene hidrate onda uz njih jedete povrće. Takođe, treba jesti što iše svježeg povrća u vidu salate.

Za večeru se takođe jede protein, ali lakši, kao što je belo meso ili riba. Ponekad možete uz salatu da pojedete i mlad sir, ali to tek kada izađete iz faze mršavljenja. I za večeru se kombinuje samo belo ili zeleno povrće.

112

Slatko, pa i voće, se jede isključivo u popodnevnim časovima, između ručka i večere, nikako ujutru. Najbolji izbor je crna čokolada sa minimum 70 odsto kakaa, kao i suvo voće poput somkvi ili šljiva.

Ovo su neka osnovna pravila koja bi trebalo da pratite cijeli život, jer ovo nije klasična dijeta. Međutim, ako imate problem sa kilogramima i morate da smršate dosta, onda bi trebalo da prođete restriktivan period koji je smislila dr Ana Gifing, kao najveći promoter ove ishrane u našoj zemlji.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/hrono-dijeta-jedete-a-mrsavite-foto/||claudebot