Vegetarijanci uopšte nisu zdraviji

Objavljeno: 10. 2. 2016 u 10:16h

Vegetarijanci često ističu kako je njihov način ishrane bolji za prirodu ali i zdraviji za ljude. Samo moramo da ih razočaramo.

Naučnici sa Univerziteta u Gracu su ustanovili da je ovaj način ishrane zapravo loš za nas. Vegetarijanci imaju slabiji imunitet zbog čega su češće bolesni od onih ljudi koji konzumiraju meso.

Da sve bude još gore, češće oboljevaju od raka i srčanih udara, a suočavaju se i sa psihološkim problemima u većem procentu.

Evo konkretnih podataka: vegetarijanci imaju 166 posto veći rizik od raka u poređenju sa osobama koje jedu meso i 150 posto veći rizik za razvijanje srčanih bolesti. Takođe, duplo je veća vjerovatnoća da će se suočiti sa anksioznošću ili depresijom. Ni to nije sve.

“Mesožderi” su imali viši nivo ukupnog kvaliteta života od vegetarijanaca i vegana, kao i bolje društvene odnose i zadovoljstvo životom.

“Ideološka poruka ove dijete pruža lažna obećanja”, zaključuju naučnici iz Graca.

Izvor: dominomagazin.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/vegetarijanci-uopste-nisu-zdraviji/||claudebot