Slovenac Ivan Navoj za dvije godine 141 kilogram manje

Objavljeno: 10. 2. 2016 u 13:34h

“Godinu nakon što sam odlučio da pobijedim svojih 250 kilograma i dobijem najveću životnu bitku, onu sa samim sobom, kćerka Suzana je poželjela da je na dan vjenčanja ispratim do oltara. To je bio motiv više, još jedan pokretač i dokaz da sam na pravom putu.”

Ovako je svoju nesvakidašnju priču počeo Slovenac Ivan Navoj, koji je na pragu šeste decenije života za dvije godine smršao 141 kilogram.

“Dovesti sebe u situaciju da imate 250 kilograma, nivo šećera u krvi 22, pritisak 200/150 znači stajati na rubu života i smrti”, kazao je Navoj kojem je najteži bio trenutak odluke, kako i kada početi. Trebalo je pobijediti vlastitu psihu, pronaći unutrašnji mir i snagu da pomogne sebi.

“Devet mjeseci sam razmišljao, tražio način kako da pobijedim sebe. U tom periodu smršao sam 30 kilograma, utvrdio strategiju i odredio cilj”, ispričao je Navoj.

Njegova priča ne bi bila neobična da nije uspio sasvim sam, bez ikakvih dijeta, preparata ili gladovanja.

Ističe da su jaka volja, unutrašnja snaga, prirodna hrana i fizička aktivnost, njegov recept. U svojoj borbi ovaj inženjer građevine preplivao je više od 5.000 sati.

Dokaz da postoji put mršavljenja bez dijeta, tableta i ostalih preparata jeste knjiga “Kako upasti u vlastite pantalone” koju je Navoj objavio prošle godine trenutno samo na slovenačkom jeziku. Iako je, kako kaže, bitka bila samo njegova, podrška porodice mnogo mu je značila.

Od trenutka kada je započeo svoju bitku, kaže nije ušao u prodavnicu, ne jede fabrički proizvedenu hranu, a svaki dan pliva po osam sati. Jedan od njegovih “recepata” jeste da nema odustajanja.

Njegova ishrana bazirana je na domaćoj hrani, koju proizvodi u svom vrtu, zatim šumskim plodovima, a od slatkiša konzumira domaći med i voćne marmelade iz vlastite kuhinje. Svoja iskustva rado prenosi svima, a osnovao je i Društvo zdrave prehrane u Sloveniji. Svi kojima je potrebna pomoć mogu mu se obratiti putem mejl adrese [email protected].

Izdavač

Sa željom da pomogne svima koji se bore s viškom kilograma, Ivan Navoj želi knjigu da objavi i na govornom području BiH. Ističe da vjeruje da knjiga može biti dobar putokaz u borbi za zdrav život.

“Neka put do vašeg odredišta bude kraći i lakši od mog”, poručio je Navoj.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/slovenac-ivan-navoj-za-dvije-godine-141-kilogram-manje/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot