Ovo su znakovi da trebate jesti više povrća

Objavljeno: 10. 2. 2016 u 14:21h

Ako ste jedan od onih koji konzumira mnogo mesnih prerađevina, vjerovatno je to uzrok vaše stalne gladi. Trebali biste zato svoju prehranu obogatiti s više povrća jer te namirnice daju duži osjećaj sitosti.

Povrće sadrži fitohemikalije i antioksidanse, zajedno s vitaminima B-kompleksa, a nedostatak toga u našem organizmu može dovesti do osjećaja zbunjenosti i psihičkog umora.

Često se razbolijevate

Imuni sistem se “hrani” vitaminima i mineralima iz povrća. Ako ih ne dobijete dovoljno, možete biti često na udaru raznih infekcija i bolesti. Uvrstite zato u svoju prehranu namirnice poput brokule i gljiva. One će pomoći da vaš imuni sistem ojača.

Multivitaminski dodaci prehrani nikada ne mogu biti adekvatna zamjena za pravilnu prehranu, piše TOI. Naš organizam bolje apsorbuje vitamine i minerale iz namirnica nego iz vitaminskih dodataka prehrani.

Ako imate i problema s tenom, to može biti još jedan pokazatelj da vam nedostaje vitamina u organizmu. Prehranu obogatite namirnicama poput špinata, krastavaca, avokada, slatkog krompira, paprike jer štite od slobodnih radikala i toksina koji štete koži.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/ovo-su-znakovi-da-trebate-jesti-vise-povrca/||claudebot