Osam trikova za vitkost: Kako da dotjerate liniju bez dijete

Objavljeno: 2. 2. 2016 u 13:51h

Ne morate da se lišavate omiljene hrane u pokušajima da oslabite nekoliko kilograma. Mimi Spenser, autorka knjige „101 stvar koju možete da uradite prije dijete“, otkriva listu vrhunskih trikova uz pomoć kojih možete postepeno da smanjite unos kalorija i da, što je najvažnije, imate više samopuzdanja i kada niste zadovoljni svojim izgledom.

Nosite seksi štikle

Štikle mogu da budu neprijatne, pogotovo ako pješačite, teglite, trčite… Ali, one su neophodne. One momentalno daju seksi šmek vašem izgledu, noge izgledaju tanje i duže, bez obzira na to kako vaše tijelo izgleda. Osjećaćete se svakako bolje nego u ravnim patikama.

Birajte društvo

Kada vaša drugarica poruči pomfrit, ni vi sigurno nećete odoljeti da uradite istu stvar. Ili ćete makar malo ukrasti od nje dok ćaskate. Izbjegavajte da ugovarate obroke sa ovakvim prijateljima, odnosno budite pažljivi kada se nalazite sa njima. Uštedećete novac i kalorije.

Otkrijte svoj stil

Izgradite svoj stil u odjevanju. Veoma je bitno kako nosite garderobu, jer sve što stavite na sebe daje određen znak. Nosite ono što vam se dopada, u čemu se osjećate prijatno, ali i ono za šta dobijate najviše komplimenata.

Posvetite se hrani

Nemojte da radite više stvari dok pripremate obrok ili jedete. Ako planirate da pogledate emisiju ili seriju na TV, tanjir ostavite u trpezariji. U suprotnom pažnja će vam popustiti, poješćete više nego što ste planirali. Slušajte svoj stomak, prije nego što uzmete kašiku. Nemojte da jedete ako vam je dosadno, ako ste tužni ili zato što je vrijeme za obrok.

Nosite neprovidne helanke

Obavezno ih nabavite. One su čudotvorne. U njima će vaše noge izgledati tanje, moderne su, poželjne kada je hladno, jeftine su, a sakrićete i proširene vene ili nezgodna koljena ako ih imate.

Kupite male tanjire

Ako pojedete uvijek sve što je servirano i rado se rukovodite logikom „samo da se ne baci“, onda iz kuće izbacite velike tanjire. Kontrolišite svoje porcije, jer je to najbezbolniji način da smanjite unos hrane.

Birajte sagorjevače kalorija

Ove namirnice će vam umiriti apetit, a uz to i dodatno razgraditi kalorije: grejpfrut, jabuke, masline sjemenke suncokret, bijeli luk, borovnice i lješnici.

Izbjegavajte zamke “Zdrave hrane”

Ako se neki obrok na meniju restorana zove „salata“, onda on to treba i da bude. U takvim zdravim obrocima nema mjesta za slaninu, prženo meso, majonez, masne soseve i prelive. Provjerite šta u njima ima prije nego naručite.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/osam-trikova-za-vitkost-kako-da-dotjerate-liniju-bez-dijete/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])