Prirodni recept za otčepljivanje sinusa

Objavljeno: 1. 12. 2015 u 14:34h

Koliko ste puta preskočili odlazak ljekaru i uzeli neki neki sprej za nos kako bi otčepili sinuse?

Do olakšanja u disajnim putevima možete doći i prirodnim putem uz ovu efikasnu teglicu koju možete napraviti i u vlastitom domu.

“Teglica za disanje” je odličan način da otčepite sinuse, i da se riješite boli u ovom dijelu tijela. Odaberite teglicu s hermetičkim zatvaranjem od 90 ml, u nju stavite 3 čista tufera za skidanje šminke, pa na njih nakapajte eterična ulja.

Na tufere nakapajte:

  • 15 kapi eteričnog ulja mažurana
  • 15 kapi eteričnog ulja čajevca
  • 15 kapi eteričnog ulja metvice
  • 15 kapi eteričnog ulja limuna

Čvrsto zatvorite teglicu, pa je ostavite na hladno i suvo mjesto.

Kada osjetite bol u sinusima ili začepljenje istih, otvorite teglicu, nosom ‘uronite’ u nju, pa duboko udahnite nekoliko puta za trenutno olakšanje. Koristite “teglicu” za disanje koliko god je to potrebno, odnosno dok god osjećate simptome začepljenih sinusa. Kada primijetite da miris počinje da slabi, dodajte još eteričnog ulja.

Savjet plus:

Ako koristite manju staklenku od tek 30 ml volumena, u nju možete staviti jedan tufer i tri puta manje eteričnih ulja. Za recept možete iskoristiti i običnu čistu teglu od zimnice s poklopcem.

Izvor: zadovoljna.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/prirodni-recept-za-otcepljivanje-sinusa/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot