Muškarac iz Bugarske podijelio iskustvo: Zova me spasla od raka

Objavljeno: 24. 11. 2015 u 13:48h

Ovo je priča o čovjeku iz Bugarske koja govori o borbi s opakom bolešću. Njegova ispovijest mnogim ljudima je dala nadu, a evo i zašto!

U 2002. godini ljekari su otkrili benigni tumor na mom mozgu. Odmah sam primljen u bolnicu BLD- Sofija na operaciju. Tumor je bio veličine pet i po centimetara i operacija je bila uspješna. Operisali su me najbolji neurohirurzi u Bugarskoj – započinje ispovijest muškarac koji danas živi svoj drugi život.

Slučajno do lijeka

Nakon dvije godine tumor se, nažalost, vratio i narastao do gotovo iste veličine, pa je morao na novu operaciju, ovog puta lasersku. Poslije toga uslijedile su komplikacije, jer su mu lijeva ruka i noga postale paralizovane. Ljekari su ispitivali tumor za koji se ispostavilo da je atipičan.

Uslijedilo je dalje liječenje.

Smješten sam na onkologiju, nakon čega sam bio podvrgnut radioterapiji, ali ni to nije pomoglo. Tumor je opet izrastao i još jedna operacija je bila zakazana. Nakon operacije otišao sam na rehabilitaciju i tamo, na moju sreću, upoznao čovjeka koji je promijenio moj život. Taj čovjek je bolovao od raka bubrega. Nažalost, njegova operacija je prošla neuspješno, a doktori su rekli da mu je ostalo još samo tri-četiri mjeseca života.

Onda je upoznao jednu ženu koja mu je ispričala o biljci koja može izliječiti ovu opaku bolest i kako pripremiti lijek od nje.

 Ta biljka se zove crna zova i raste u našim krajevima u izobilju. A evo kako se priprema lijek:

Kada uberete bobice, operite ih i stavite u tegle, redajući naizmjenično jedan red bobica, pa jedan red šećera, dok ne budu napunjene do vrha. Čuvajte teglu na mjestu gdje ima sunca, tako da može doći do vrenja. Nakon dvije sedmice, teglu treba zatvoriti i staviti u frižider – navodi čovjek koji se uvjerio u moć ovog lijeka.

Možete napraviti dvije, tri ili četiri tegle, ali morate imati najmanje dvije da biste imali dovoljno ovog lijeka do iduće godine. Uzimajte najmanje jednu kašičicu svakog jutra na prazan želudac, 10 minuta prije obroka.

Poznanik iz bolnice koji mi je rekao za ovu biljku me je uvjerio u njena ljekovita svojstva. On je počeo da konzumira ovaj lijek u trenutku kada su mu ljekari saopštili da nema šanse za izlječenje. Mjeseci su prošli, a on je još  živ! Rezultati na kontroli su pokazali da je rak nestao.

Tumor nestao

Ohrabren tim saznanjem i on je nakon dva mjeseca, kada su bobice dozrele, pripremio za svoju bolest lijek i počeo da ga primjenjuje.

Četiri godine je prošlo od moje posljednje operacije, a tumor se nije vraćao. Ispričao sam mnogim ljudima o ljekovitoj moći crne zove i nakon razgovora s jednom doktorkom saznao sam da se jedna njena pacijentkinja izliječila od raka dojke koristeći isti lijek. Na kontroli su i njeni nalazi pokazali da je rak nestao.

Crna zova je, znaju to dobro herbalisti, korisna za imunosistem i liječenje mnogih bolesti. Njeni plodovi  su najbolji kada su potpuno zreli, a ako se u masi nađe poneka zelena i nezrela bobica, najbolje je da se ukloni. Plod treba biti mekan, taman, gotovo crn.

U početku je ukus ovog lijeka pomalo neugodan, dok se ne naviknete.

Ja sam u početku imao osjećaj da ću povratiti prilikom uzimanja ovog lijeka, ali na kraju sam se navikao na to. Takođe, dok vam se organizam privikava na lijek, budite sigurni da u blizini ima toalet, jer 30 minuta nakon konzumiranja izražena je potreba za odlaskom u WC.

Usput, zdravim ljudima koji žele da ojačaju svoj imunosistem, takođe preporučujem crnu zovu. Crna zova, na primjer, pomaže protiv gripa – ističe čovjek koji se lično uvjerio u ljekovitu moć ove biljke i pobijedio tešku bolest.

Postoji tridesetak vrsta u porodici zove. Najznačajnije su crna i crvena zova. Kod nas se najčešće koristi crna – Sambucus nigra.

U mnogim evropskim zemljama bobe zove (Sambucus nigra) vrlo su cijenjeno šumsko voće. Od zrelih boba priređuju se sirupi, kompoti i pekmezi, pripremaju se voćni sokovi, rakija, vino i sirće, prave se pite, pudinzi, umaci i prelivi, bobe se iznose na tržnice ili se čak koriste u prehrambenoj industriji. Kod nas se bobe malo koriste, samo ponekad u narodnoj medicini, dok mnogi neupućeni još smatraju da su bobe zove otrovne.

Crna zova je grm koji raste na otvorenim poljima, oko kuća, u svjetlijim šumama i posebno oko riječnih kanala te daje plod koji podsjeća na borovnice (cvijet se koristi za čaj i sirup).

Plodovi sazrijevaju krajem avgusta i tokom septembra i oktobra. Plod treba da bude dobro zreo da bi imao ljekovita svojstva. Pri branju treba odrezati cijeli grozd, a ne trgati samo bobe. S branjem treba požuriti, jer kad bobe sazriju, brzo ih pojedu ptice.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/muskarac-iz-bugarske-podijelio-iskustvo-zova-me-spasla-od-raka/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])