Susam i med: Kombinacija koja liječi više od 10 bolesti

Objavljeno: 10. 10. 2015 u 13:01h

Miješavina susama i meda je odličan izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma, mangana, omega 3 i 6 masnih kiselina…

Med sa susamom je kombinacija koja bi trebalo češće da se nađe u vašem jelovniku. Ne samo da je odličnog ukusa, već je i prava riznica zdravlja.

Ova prirodna smjesa je odličan izvor vitamina, naročito onih iz grupa E, A i B, kao i minerala i omega 3 i 6 masnih kiselina. Preporučuje se da se uzima u jutarnjim satima na prazan stomak.

Susam i med u kombinaciji jačaju imunitet, smanjuju želju za slatkišima, leče konstipaciju, liječe stomačne tegobe, i izuzetno su blagotvorni u slučajevima gastritisa, kolitisa i čira. Pored toga, ova mješavina jača kosti, stimuliše mentalne aktivnosti, povećava fizičku izdržljivost i poboljšava kvalitet i zdravlje kose i kože.

Način pripreme

Ova pasta se lako priprema, jednostavno pomiješajte kašiku meda i kašiku susama i miješajte dok ne dobijete smjesu nalik alvi. Ova količina paste ima oko 155 kalorija, 8 grama masnoće, 21 gram ugljenih hidrata, gram vlakana i 3 grama proteina.

Prije upotrebe prirodnih lijekova obavezno konsultujte svog ljekara.

Izvor: stvarukusa

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/susam-i-med-kombinacija-koja-lijeci-vise-od-10-bolesti/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot