Šest namirnica koje pomažu u liječenju herpesa

Objavljeno: 6. 10. 2015 u 09:03h

Mnoge namirnice imaju blagotvoran uticaj na vašu kožu, pa ih možete koristiti i u liječenju neprijatnih simptoma herpesa.

1. Bijeli luk sa medom

Izrendajte tri veća čena bijelog luka i pomiješajte ih sa 100 grama meda. Nanesite ovu mješavinu bijelog luka i meda na kritično područje kože.

2. Propolis

Nanesite ulje propolisa na kritična područja kože.

3. Ulje bundeve

Nanosite bundevino ulje na herpes četiri puta dnevno. Možete kupiti ovo ulje u prodavnicama zdrave hrane.

4. So i soda bikarbona

Pomiješajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone i dodajte vodu kako bi smjesa postala glatka. Trebalo bi da nanosite smjesu na kožu 3 puta dnevno.

5. Heljda

Sipajte dvije šolje ključale vode preko jedne kašike brašna od heljde. Prokuvajte ga i kada se ohladi, nanesite ga na herpesom pogođena područja na koži, 2 do 3 puta dnevno.

6. Nana

Sipajte jednu šolju ključale vode preko kašike svježe nane, poklopite i kuvajte na pari 15 minuta. Zatim pomjerite sa ringle i držite pokrivenu posudu oko pola sata, a onda procijedite i tuferom ili vatom mažite pogođena područja na koži. Istovremeno, trebalo bi da pijete čaj od nane.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/sest-namirnica-koje-pomazu-u-lijecenju-herpesa/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot