Najbolja hrana za ravan stomak

Objavljeno: 27. 8. 2015 u 11:30h

Jeste li spremni da se pozdravite se sa viškom kilograma na stomaku?

Sve kardio vježbe na svijetu neće izravnati vaš stomak ako ne jedete pravu hranu. Otkrijte koje namirnice će vam pomoći da što prije dođete do željene vitke linije.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Nisu sve masti iste, a ekstra devičansko maslinovo ulje to najbolje pokazuje. Ono će pomoći u gubitku suvišnih kilograma sa stomaka jer sadrži nezasićene masne kisjeline koje pospješuju sagorijevanje kalorija i masti. Dodatan bonus jest taj da će regulisati nivo holesterola.

Bademi (sa korom)

Ovaj koštunjavi plod ima čudesnu moć ravnanja stomaka. Pomoći će u izgradnji mišića, smanjiti žudnju za hranom i biće savršena zdrava grickalica. Izbjegavajte posoljene bademe. Umjesto toga uživajte u sirovim bademima koji imaju koru.

Pasulj

Nema najbolju reputaciju kada su u pitanju gasovi, ali će pomoći kod smanjenja procenta masti u tijelu, izgradnji mišića i regulaciji probave. Pasulj će vas duže držati sitima, stoga ćete ređe žudite za hranom. Pasulj će podstaći rad crijeva i na taj način spriječiti nastanak zatvora.

Spanać

Ovo niskokalorično povrće (samo 40 kalorija u jednoj šolji) morate jesti ako želite ravan stomak. Dobar je izvor kalcijuma koji će pospiješiti kontrakcije mišića.

Avokado

Svježi avokado sadrži oko 15 grama vlakana i odličan je za sprječavanje žudnje za hranom. Samo 1/4 šoljice avokada će zadovoljiti dnevnu tjelesnu potrebu za nezasićenim masnim kisjelinama, koje pospješuju sagorijevanje masti na području stomaka.

Svinjetina

Nemojte zanemariti moć svinjetine. Prema nedavnom istraživanju, 170 grama svinjetine dnevno pospješuje mršavljenje, a zadržava svu mišićnu masu. Ovo je odličan recept za ravan stomak.

Grejp

Istraživanja su pokazala da osobe koje jedu pola grejpfruta 3 puta dnevno, izgube suvišne kilograme bez ikakvih dodatnih promjena u ishrani. Moguće je da kisjelost grejpfruta usporava varenje hrane, zbog čega ćete se duže osjećati sitima.

Jabuke

Jabuke su odličan izvor vlakana koja pomažu u mršavljenju na području stomaka. Ovo hrskavo voće zahtijeva puno žvakanja, stoga ćete svoje tijelo zavarati i ono će misliti da ste pojeli više nego što uistinu jeste.

Jaja

Jaja su odličan izvor proteina i jako dobar izbor za doručak, jer će vas dugo držati sitima. Jaja sadrže i vitamin B12 koji pomaže tijelu da potroši masne ćelije.

Puter od koštunjavih plodova

Odličan su izvor nezasićenih masnih kisjelina koje pomažu u skidanju suvišnih kilograma. Koristite svoj omiljeni puter i u njemu uživajte, ali ne previše. 1/4 šoljice je zadovoljavajuća porcija.

Grčki jogurt

Osim što je odličnog ukusa, sadrži više proteina od običnog jogurta. Takođe sadrži i probiotike koji smanjuju nivo loših bakterija u probavnom sistemu i sprječavaju nadimanje.

Pečurke

Manjak vitamina D može uzrokovati nakupljanje masti na području stomaka. Pečurke će učiniti čuda po tom pitanju jer su prirodan izvor vitamina D.

Čokoladno mlijeko

Sadrži idealan odnos ugljenih hidrata i proteina, što pomaže u izgradnji mišića i smanjenju procenta masti.

Paradajz

Sadrže malo kalorija, odličnog su ukusa i jako dobar izvor vode, što ih čini savršenim za mršavljenje. Paradajz je prirodan diuretik koje će pomoći u smanjiti nadutost.

Ćuretina

Odlična je za ravan stomak jer sadrži malo kalorija, a puno proteina. Tijelo sagorijeva mnogo više kalorija dok razgrađuje proteine, u odnosu na ugljene hidrate. Takođe sadrži leucin, koji pomaže u povećanju mišićne mase i ubrzava metabolizam.

Losos

Losos je odličan za ravan stomak jer obiluje omega 3 masnim kisjelinama koje ubrzavaju metabolizam i pospješuju sagorijevanje masti.

Cijele žitarice

Vaše tijelo počinje pohranjivati mast u trenutku kada nivo insulina poraste. Cijele žitarice će pomoći u sagorijevanju masti jer će održavati nivo insulina stabilnom.

Bobičasto voće

Ukusno je i puno vlakana koji vas dugo imaju sitima, a dobra vijest je da vlakna uopšte nemaju kalorijsku vrijednost. Vlakna će pomoći u čišćenju vašeg organizma, a jedna šoljica malina sadrži čak 8 grama vlakana.

Brokoli

Osim što ne sadrži ni malo masti i jako malo kalorija, odličan je izvor vitamina i vlakana koji pospješuju razgradnju masti.

Špargle

Prirodan su diuretik i odličan izvor vitamina A i C koji pospješuju sagorijevanje masti. Takođe, sadrže jako malo kalorija.

Bijeli luk

Bijeli luk ubrzava rad metabolizma i sagorijevanje masti na području stomaka. Takođe će podstaći tijelo da masti koristi kao izvor energije.

Mahune soje

Odlične su za mršavljenje. Pospiješiće sagorijevanje masti i podstaći tijelo da mast koristi kao izvor energije. Lako se vare i sprječavaju nakupljanje masti na području stomaka.

Tamna čokolada

Zahvaljujući nezasićenim masnim kisjelinama, tamna čokolada će pospiješiti sagorijevanje masti. Zadovoljit će vašu potrebu za slatkim, ali nemojte konzumirati više od 1/4 šoljice tamne čokolade dnevno.

Sirće

Pomoći će u održavanju krvnog šećera stabilnim i na taj način spriječiti žudnju za grickalicama, naročito ugljenim hidratima.

Orasi

Orasi su čudesni. Sadrže omega 3 masne kisjeline koje podstiču tijelo na sagorijevanje masti. Izbjegavajte posoljene orahe i jedite ih potpuno prirodne, odnosno, sirove.

Izvor: zenskiportal.me

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/zdravi-kutak/najbolja-hrana-za-ravan-stomak/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])